De vrijwilligers van De Vonk klinken op het realiseren van hun eigen zomerbar De Stek. 

De vrijwilligers van De Vonk klinken op het realiseren van hun eigen zomerbar De Stek. © RR

Jeugdhuis De Vonk opent eigen zomerbar De Stek

Geel -

Zeg niet langer Bar Jaune, maar zeg De Stek. Want het Geelse jeugdhuis De Vonk heeft de zomerbar naast de eigen lokalen niet alleen fors uitgebreid, maar ze tegelijkertijd ook een nieuwe naam gegeven.

Hans Otten

De Vonk plaatst al enkele jaren een soort zomerterras naast de jeugdlokalen op domein De Bogaard. Vanwege het feit dat de tapinstallatie in een omgebouwde en knalgeel geschilderde zeecontainer staat opgesteld, kreeg het terras met verschillende knusse meubeltjes de voorbije jaren de naam Bar Jaune. Het moet tenslotte niet alles yellow zijn wat in Geel de klok slaat. Maar intussen is de plek tussen De Vonk en het skateterrein omgedoopt tot De Stek.

“We hebben de site opnieuw uitgebreid, wat we ook de komende jaren nog willen doen”, zegt Tom Maes van De Vonk. “We proberen De Stek ook echt een ecologisch karakter te geven. Op één houten bank die we van een maatwerkbedrijf gekregen hebben na, hebben we alle houten meubels zelf gemaakt. Dat zijn niet alleen de klassieke paletmeubelen, maar ook grote kratten waarin je knus met zijn tweetjes plaats kan nemen. Daarvoor hebben we allemaal materialen gebruikt die we zelf gekregen hebben. Om in dezelfde trend te blijven, organiseren we binnenkort met het jeugdhuis ook een workshop upcycling (van afvalproducten iets nieuw maken, red.).”

De Stek is ideaal om met je vrienden even te chillen.

De Stek is ideaal om met je vrienden even te chillen. © RR

Maar het is de bedoeling dat De Stek tijdens dit zomerseizoen zelf ook blijft groeien. Daarvoor doet het jeugdhuis een oproep aan de jongeren die de site bezoeken: lever zelf frisse ideetjes om De Stek nog aantrekkelijker te maken. “Daarnaast werken we aan goedgevuld zomerprogramma met workshops en activiteiten, speciale thema-avonden, optredens & DJ-sets. Je kan hier chillen en iets drinken met je vrienden, maar dus ook dingen doen, maken of organiseren.”

www.jeugdhuisdevonk.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio