©  frederik beyens

Dit wordt de zomer van Gazet van Antwerpen

Het is weer zomer! En ook bij Gazet van Antwerpen vieren we de mooiste tijd van het jaar. Vanaf dit weekend vind je tal van zomerreeksen terug in je favoriete krant. Iedere dag pakken we uit met iets nieuws. Online zullen er tal van extra’s bij onze reeksen te ontdekken vallen: nieuwe afleveringen in primeur, exclusieve video’s en een hoop wedstrijden met mooie prijzen. Veel plezier en geniet ervan!

Vanaf zaterdag vind je je vertrouwde DNA-bijlage terug in een zomers jasje. Twee reeksen maken er het mooie weer. Guillaume trakteert is een reeks waarin onze columnist Guillaume Van der Stichelen een hele zomer lang zijn vrienden uitnodigt op café voor een pintje (of twee). Want we mogen eindelijk weer! Gert Verhulst bijt de spits af.

Ook in DNA: Cold Cases. Onopgeloste moorden, verschillende verdachten, een pak hypotheses, nog veel meer vragen en een eindeloos verdriet. Heel de zomer lang nemen we je mee doorheen de grootste cold cases van onze provincie.

Op maandag bekijken we Antwerpen vanuit de hemel. Hoe zou onze provincie er vanuit de hemel uitzien? Dankzij satellieten en Google Earth kan iedereen daar tegenwoordig zelf op antwoorden. Steden, snelwegen en havens vallen onmiddellijk op, maar wie langer zoekt en net iets meer inzoomt, stuit op de meest bijzondere plekken. Boerderijen op daken, helikopters in tuinen, huizen op bunkers… In de app en online kan je op zondag al genieten van deze serie. En mis zeker de videoreportages niet!

Bij Klassiekers onder de loep duiken we op dinsdag de geschiedenis in en vertellen we het verhaal achter bekende sagen en legenden. Iedereen kent Lange Wapper en Brabo en de reus. Maar waar komen die verhalen vandaan? En wat zit er achter?

Op woensdag is het Ibiza-time. We trokken naar Het Beloofde Eiland en zochten er Antwerpenaars met een verhaal. De ene verhuurt luxejachten aan Ronaldo en Messi, een andere bezit het mooiste huis van het eiland, waar Angelina Jolie graag wil logeren.

Op donderdag duiken we in het water. In Waterratten onderzoeken we wat er allemaal te beleven valt op, in en rond het water in onze provincie. Wat mag er, wat kan er en ook: wat is er voor verbetering vatbaar?

Op vrijdag: Mijn huis is een kasteel. Kasteelheren en -dames uit onze provincie stellen hun domein voor ons open. Binnenkijken in de mooiste paleizen terwijl de eigenaars hun vaak opmerkelijke levensverhaal vertellen. Om bij weg te dromen.

Enkel in de app en op gva.be

  • De meest complete Tourgids met alle definitieve selecties én met ritanalyses van José De Cauwer vind je op gva.be/krant.

  • Nog tot 11 juli loopt onze grote EK-quiz. Er is een Iphone te winnen!

  • Vanaf 2 juli zijn er De Plantrekkers! Nooit hadden we een zomer die zich zo weinig laat plannen als die van 2021. Trekken we ons dat aan? Nee, we trekken onze plan! We maken de zomer fantastisch voor iedereen die wil of moet thuisblijven. Tussen 2 en 22 juli geven we elke dag tot 1.500 tickets weg voor een topbeleving in eigen land en op woensdag en zaterdag een gouden ticket voor a once in a lifetime experience . Van musea tot festivals… Alles om er een geweldige zomer van te maken.