De brandweer kwam preventief ter plaatse.  

De brandweer kwam preventief ter plaatse.  © Facebook Ward Kennes

Gemeentehuis ontruimd na gaslek

Kasterlee

Het gemeentehuis van Kasterlee werd woensdag rond 15.20u in allerijl ontruimd na een gaslek. “Bij rioleringswerken in het kader van ons masterplan De Met heeft een kraanman een middendrukleiding stuk getrokken”, weet burgemeester Ward Kennes (CD&V). “Er spoot flink wat gas uit de leiding. De geur drong ook meteen het gemeentehuis binnen.”

Een twintigtal medewerkers en de aanwezige bezoekers kregen het bevel zich onmiddellijk naar de verzamelplaatsen te begeven. “Dat is allemaal vlot verlopen. Technici van Fluvius en ook de brandweer waren snel ter plaatse. Ze hebben de leiding dichtgedraaid, zodat het explosiegevaar geweken was en de leiding in alle veiligheid kon hersteld worden.”

Na veertig minuten mocht iedereen weer aan het werk.

Na veertig minuten mocht iedereen weer aan het werk. © Facebook Ward Kennes

Na een veertigtal minuten mochten de ambtenaren weer aan het werk. De meeste bezoekers waren ondertussen naar huis vertrokken. “Het gemeentehuis was het enige pand dat ontruimd is geweest”, besluit Kennes. “Tijdens de herstelling waren er nog enkele problemen met de distributie van het aardgas in de buurt, maar men verzekerde mij dat ook die toestand zich snel zal normaliseren.” (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio