© Wouter Willems

Klim Op-school steunt Rode Duivels met videoclip: “We hebben heel goeie spelers”

Bonheiden -

De vijftig leerlingen van het vierde leerjaar van de Klim Op-school in Bonheiden zijn vurige fans van de Rode Duivels. Ze maakten een videoclip en kwamen woensdag volledig in de kleuren van de Belgische vlag uitgedost naar school. “Lukaku en De Bruyne zijn mijn favorieten”, zegt de 10-jarige Timon Gijssels.

Erik Van Eycken

Het volledige vierde leerjaar van de Klim Op-school steunt de Rode Duivels. Meer nog, met erg veel enthousiasme werkten ze allemaal mee aan een videoclip. Het idee kwam van leerkrachten Ilja De Saegher en Stefan Verhoelst. “We organiseerden een digitaal schoolfeest om de ouders en de kinderen alsnog een mooie vakantie te wensen. Het thema van dit jaar is ‘Helden’. De Rode Duivels passen vanzelfsprekend perfect in dit plaatje. In clip die ik maakte met een vriend, Geoffry Vanhuynegem van Skepper Media uit Mechelen, veranderen we gaandeweg in onze idolen en helden”, verduidelijkt Ilja.

Het Europees kampioenschap voetbal leeft dus niet alleen bij volwassenen. “De kinderen leven erg mee met de Belgische ploeg. Voor een wedstrijd gaf ik voor de grap eens wat huiswerk mee. Ze waren erg gedreven om er snel komaf mee te maken omdat ze de wedstrijd echt niet wilden missen.” Ook in de klas wordt veel over voetbal gepraat. “Niet alleen over onze Duivels, maar ook over de andere wedstrijden op het EK. De kinderen analyseren bijna elke match.”

Het idee kwam van leerkracht Ilja De Saegher

Het idee kwam van leerkracht Ilja De Saegher © Erik Van Eycken

Verbondenheid

Volgens Ilja zorgt het voetbal voor een grotere verbondenheid tussen de leerkrachten, de leerlingen en de ouders. “Het begon al enkele weken voor het eerste fluitsignaal. Nu zijn de leerlingen niet te stoppen en kijken ze vooral uit naar de wedstrijd van komende zondag. Dat maakt de sfeer op school alleen maar mooier.”

Timon, Hope en Amélie met leerkracht Ilja.

Timon, Hope en Amélie met leerkracht Ilja. © Erik Van Eycken

Lukaku en De Bruyne

Drie gepassioneerde fans staan te popelen om de Duivels naar de volgende ronde te schreeuwen. Timon Gijssels (10), Hope Pauwels (10) en Amélie Mol (9) zijn enthousiast. “Ik vind dat ze al hun best deden, ze hebben goed getraind. Vooral De Bruyne en Lukaku hebben super gespeeld”, zegt Timon. Voor Hope kan Romelu Lukaku weinig verkeerd doen. “Het is een supergoeie speler: ofwel scoort hij ofwel geeft hij een goeie pas. Ik ga zondag op het groot scherm kijken in de cafetaria van sporthal Berentrode, die mijn ouders uitbaten.” Amélie vindt de Belgische ploeg een uitstekend team. “We hebben heel goeie spelers. Lukaku en De Bruyne zijn heel goed bezig. Ik kijk zondag thuis op de televisie met ons gezinnetje.”

Amélie Mol kijkt zondag thuis naar de wedstrijd

Amélie Mol kijkt zondag thuis naar de wedstrijd © Erik Van Eycken

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio