Zussen Lisa en Nina, kapitein Peter Van Elslander en Nory Es-Sadiki genieten van de kano’s en de Solar Boat.  

Zussen Lisa en Nina, kapitein Peter Van Elslander en Nory Es-Sadiki genieten van de kano’s en de Solar Boat.  © Stijn Van de Sande

Boot op zonne-energie vaart opnieuw uit voor minicruises op Leuvense Vaart

Mechelen -

Deze zomer vaart de Solar Boat op de Leuvense Vaart opnieuw uit. Kapitein Peter Van Elslander biedt ontspannende minicruises aan op een boot die volledig aangedreven wordt op zonne-energie. Vanaf dit jaar kun je in combinatie met de cruises ook een kano huren of suppen.

Stijn Van de Sande

Al enkele jaren biedt Mechelaar Peter Van Elslander als Captain Sunset boottochtjes aan op de Leuvense Vaart. Dat doet hij met zijn Solar Boat, een zelfgebouwd vaartuig dat volledig wordt aangedreven op zonne-energie. De voorbije jaren lag de boot voor anker aan de Plaisancebrug, maar dit jaar werd gekozen voor de Colomabrug als start- en eindpunt van de minicruises.

“Het concept is wel grotendeels hetzelfde gebleven”, zegt Van Elslander. “We blijven inzetten op duurzaam en lokaal toerisme, zeker nu vakantie in eigen land door de coronacrisis al twee zomers op rij een belangrijk thema is. Met de Solar Boat wil ik daarom laagdrempelige, ontspannende momentjes aanbieden. Verder willen we deze zomer ook graag nog iets doen op de voormalige stationsparking, maar daarvoor zijn we nog aan het bekijken wat er precies mogelijk is.”

Kano’s en suppen

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Aqua Rent van Nory Es-Sadiki. “Ik speelde al langer met het idee om kano’s en sup-boards te verhuren”, zegt Nory. “In Peter vond ik de perfecte partner. Kanovaren of suppen is niet alleen enorm leuk, het past ook in het duurzame verhaal van de Solar Boat. Zo kunnen de mensen ervoor kiezen om het water op te gaan met een netje om het vuil uit de Vaart te vissen. Net zoals ploggen, maar dan op het water.”

“Wie wil, kan kiezen voor een all-informule met eten en drinken en er een gezellige dagtrip van maken”, zegt Van Elslander. “Daarvoor moet je wel op voorhand reserveren. Als de boot aan de kade ligt, mag je ook gerust eens binnenspringen voor een glaasje cava en een kort tripje op de Vaart. We bieden ook gepersonaliseerde formules aan. Daarvoor kunnen geïnteresseerden rechtstreeks contact met me opnemen.”

Solar Boats op maat

De minicruises zijn een eerste stap richting de ultieme droom van Van Elslander. “Deze boot heb ik voor mezelf gebouwd om te bewijzen dat het mogelijk is om een boot op zonne-energie te maken die de capaciteit heeft om een grote groep mensen een leuke tocht te bezorgen”, zegt hij. “Op termijn wil ik graag Solar Boats op maat bouwen voor anderen en zo mijn steentje bijdragen in de strijd tegen de klimaatverandering.”

Nory Es-Sadiki, Peter Van Elslander en zijn zus Nina heffen het glas op de Solar Boat.

Nory Es-Sadiki, Peter Van Elslander en zijn zus Nina heffen het glas op de Solar Boat. © Stijn Van de Sande

Whatsapp: 0476/37.57.51

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio