Gene Thomas toont zijn handigheid met de ijsschep.  

Gene Thomas toont zijn handigheid met de ijsschep.  © Marc Peeters

Gene Thomas schept ijsjes met een scheutje gin

Westerlo -

Zanger Gene Thomas was woensdag in bistro ’t Zand in Westerlo om er te genieten van het gloednieuwe sorbetijs dat uitbater Johan Ariën heeft ontwikkeld. Het bijzondere aan het ijsje is dat het, gepresenteerd in een coupe, wordt overgoten met een shotje Génial gin. Deze gin werd een paar weken geleden gelanceerd door de singer-songwriter.

Marc Peeters

“Een gin op de markt brengen is één ding, maar we vonden dat we aan de Génial nog iets moesten toevoegen. De zomer komt eraan en toen dachten we aan een sorbet”, vertelt Gene Thomas. Er werden contacten gelegd met Johan Ariën. Hij heeft met zijn ijsatlelier Crème Classe al vijftien jaar ervaring in het produceren van lekker ijs gemaakt met verse melk en zo veel mogelijk lokale ingrediënten.”

“De vraag om iets nieuws te lanceren en er gin bij te betrekken, krijg je niet alle dagen”, verklapt Johan. “Het eerste wat je moet doen, is proeven van de gin. Ik besloot iets te doen met cactussmaak voor het ijs en er ook nog wat groene appel en espuma van limoen met munt aan toe te voegen. Afwerken doe ik met een snuifje yoghurtpoeder. Cactus genoot de voorkeur omdat die smaak apart is en zeker niet overal wordt gebruikt.“

Over het versierde sorbetijs wordt tenslotte een scheutje gin gegoten.

Afwerken met een scheutje gin

Afwerken met een scheutje gin © Marc Peeters

“Zeer verrassend en vooral lekker”, meent Thomas. “Als zoetebek weet ik waarover ik spreek. Johan heeft overigens nog twee varianten uitgewerkt. Eentje op basis van aardbei, voor mensen die echt van zoet houden, en eentje met limoen. Vooral mensen die houden van fris gaan deze laatste optie lekker vinden.”

Johan heeft zijn combinaties bewust zeer eenvoudig gehouden. “De meeste ingrediënten zijn overal te koop. Wie thuis gasten ontvangt, kan met sorbet en gin zeer snel een zeer verrassend dessert op tafel zetten.”

Cactussorbet met Génial Gin.

Cactussorbet met Génial Gin. © Marc Peeters

Wie de combinatie tussen sorbet en Génial gin wil proeven, kan daarvoor momenteel enkel terecht in ’t Zand en bij Crème Classe. “De gin kan online besteld en thuis geleverd worden, maar met sorbetijs ligt dat voorlopig toch nog iets moeilijker”, knipoogt Johan Ariën.

“Dit initiatief moet groeien. We gaan de sorbets ook aanbieden aan de klanten van Crème Classe. Dat zijn onder meer horecazaken. De toekomst zal moeten uitwijzen of de sorbets ook een weg vinden naar de winkels.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio