Alle Ekerenaren zijn welkom om samen te picknicken op de nieuw aangelegde evenementenweide.

Alle Ekerenaren zijn welkom om samen te picknicken op de nieuw aangelegde evenementenweide. © rr

Picknickers uitgenodigd op nieuw aangelegde evenementenweide

Zet je picknickmand klaar, want zondag 27 juni opent de vernieuwde evenementenweide in Hof De Bist, Veltwijcklaan 252. Op de nieuwe speeltuin moeten de kinderen nog even wachten. De levering en installatie liepen vertraging op.

“Nu het gras voldoende gegroeid is, kan de evenementenweide in Hof De Bist opnieuw worden geopend”, zegt districtsschepen voor groen en parken Ronny Kruyniers (Vooruit). ”De pandemie heeft de heraanleg van het terrein fel vertraagd. En nu er weer wat meer mag, willen we samen met de Ekerenaren de weide openen.

“De gazons in het park werden geherprofileerd, een wadi werd aangelegd en de kolken voor het afvoerwater verplaatst”, vertelt de schepen. Een wadi is een groene greppel. Die bergt het water en zuivert het, waarna het water infiltreert in de grond. “De grote waterplassen bij regenweer zijn verleden tijd. Sommige delen van de weide blijven toch watergevoelig”, zegt Kruyniers.” Op de vernieuwde speeltuin moeten de kinderen nog even wachten. Na de afbraak van de verouderde speeltuin, bleven nog enkele toestellen staan. Door corona kon de Duitse firma, die de nieuwe toestellen levert, niet aan de slag. Eind augustus, begin september kan er opnieuw gefeest worden samen met de kinderen.

Het district nodigt zijn inwoners uit om op zondag 27 juni om 11u te komen picknicken in het park. Naast een infostand over de Ekerse evenementen en diensten is er ook voor elk gezelschap een leuk picknickdeken voorzien. “Eten en drinken moet je zelf meebrengen”, zegt Kruyniers. Er kan opnieuw gefeest worden in het Hof De Bist. “Maar het is niet de bedoeling alle feesten in het park te houden. Cirque@taque en Ekeren Zingt hebben er alvast hun vaste stek, maar bijvoorbeeld de 1 mei-loop houden we in het Hagelkruispark. De Kasteelfeesten in september hebben in het Velwijckpark plaats.” (mawo )

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio