Rik, Annelies, Sander, Jill en Silke zetten hun schouders onder het sterrenkamp in augustus. 

Rik, Annelies, Sander, Jill en Silke zetten hun schouders onder het sterrenkamp in augustus. © ram

Drie vzw’s organiseren sterrenkamp in Wortel-Kolonie

Wortel, Geel -

Kinderen en jongeren van 6 tot 14 jaar kunnen in augustus vijf kampdagen beleven bij De Bonte Beestenboel in Wortel-Kolonie (Hoogstraten). Het gaat om een inclusief kamp, waar zowel personen met als zonder een beperking welkom zijn.

Ronny van den Ackerveken

Het vijfdaagse sterrenkamp zonder overnachtingen wordt van 9 tot 13 augustus georganiseerd door drie Kempense vzw’s. Progress Sports uit Geel slaat de handen in elkaar met uitbater Rik Ouwerkerk van De Bonte Beestenboel en jeugdbeweging De Slinger uit Hoogstraten, die activiteiten organiseert voor jongeren met een beperking. “We hebben een gezamenlijke visie om kinderen en jongeren met en zonder extra noden een fijne vakantiebesteding aan te bieden”, zegt coördinator Sander De Bruyn van Progress Sports. “De bosrijke en diervriendelijke omgeving van Wortel-Kolonie is een ideale locatie.”

“Een kampdag bestaat uit een voormiddag op de boerderij van De Bonte Beestenboel afgewisseld met sport- en spelactiviteiten in de namiddag. De aanwezigheid van de dieren kan therapeutisch werken voor de deelnemers. De Slinger heeft de nodige ervaring om het sterrenkamp mee in goede banen te leiden. Er zijn meerdere monitoren en lesgevers aanwezig.”

Evenwicht

Intussen heeft het sterrenkamp al twintig inschrijvingen. “Er is een mooi evenwicht tussen deelnemers met en zonder beperking”, vertelt Sander De Bruyn. “Dat sluit perfect aan bij onze bedoeling om er een inclusief kamp van te maken. Inschrijven kan nog, want we hebben nog plaatsen vrij. Elke 16de inschrijving is gratis.”

Het sterrenkamp kost 150 euro. In dat bedrag zijn maaltijden en verzekering inbegrepen. Alle nodige info voor de inschrijvingen staat op de website van Progress Sports. (ram)

www.progresssports.com
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio