Bram Dousselaere en burgemeester Volckaerts stellen Blue-bike voor in Hove. © Filip Spoelders

Deelfietsen van Blue-bike staan aan station van Hove

Hove -

Het fietsdeelproject Blue-bike heeft zijn netwerk naar Hove uitgebreid. Aan het station staan er voortaan acht nagelnieuwe fietsen die pendelaars kunnen lenen.

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) ziet in deze locatie de perfecte aanvulling van het bestaande netwerk. “Blue-bike is reeds aanwezig in Kontich en in Mortsel. Met Hove komen wij daar nu middenin. Verder wordt ons station met deze faciliteiten een hub want veel pendelaars uit Edegem, Boechout en zelfs Mortsel nemen in Hove de trein.”

De Blue-bikes zijn er van de nieuwste generatie. “Ze zijn helemaal nieuw en ze beschikken over zeven versnellingen. Het slimme slot met ingebouwde kaartlezer werkt op aangeven van de Blue-bike ledenkaart maar ook met de abonnementen van De Lijn of de NMBS. Een andere optie om het slot te openen, is de nieuwe Blue-bike app en de QR-code op de fiets”, stipt Bram Dousselaere van Blue-bike aan.

Een jaarabonnement kost 12 euro. Omdat het fietsdeelproject tien jaar bestaat, betaalt ieder nieuw lid dat zich voor 31 augustus aanmeldt het eerste jaar geen lidgeld.

De teller van Blue-bike staat nu op meer dan twintigduizend abonnees die gebruik maken van fietsen op 72 locaties. Donderdag komt daar ook nog eens Essen bij. (fisp)

Bram Dousselaere en burgemeester Volckaerts stellen Blue-bike voor in Hove. © Filip Spoelders

Bram Dousselaere en burgemeester Volckaerts stellen Blue-bike voor in Hove. © Filip Spoelders

Vastgoed

Jobs in de regio