Jonas Resseler (tweede van links) krijgt de cheque overhandigd.  

Jonas Resseler (tweede van links) krijgt de cheque overhandigd.  © Veiling BelOrta

Verkoop primeurkersen helpt jongeren mee op vakantiekamp gaan

Sint-Katelijne-Waver, Leest -

Veiling BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver steunt vzw Victory for Kids uit Leest (Mechelen). Het verhoogt de primeuropbrengst van de vorige week verkochte primeurkersen op de veiling en schenkt 1.250 euro aan vzw Kids uit Hasselt en Victory for Kids uit Leest, dat zich inzet voor kansarme kinderen tot 12 jaar.

Leo De Nijn

Vorige week werden de eerste Belgische kersen via de veilingklok bij BelOrta in Sint-Katelijne-Waver verkocht. Door de koude temperaturen in april en mei lieten de eerste kersen van Belgische bodem wat langer op zich wachten.

Het kersenareaal van BelOrta beslaat dit seizoen in totaal 232 hectare, waarvan bijna een kwart onder bescherming wordt geteeld. Zo zijn de telers minder afhankelijk van de weersinvloeden en kunnen ze met meer zekerheid een kwalitatief hoogstaand product oogsten.

Naar jaarlijkse gewoonte steunt BelOrta met haar zachtfruit een goed doel. Dit jaar ging de opbrengst van de eerste kersen naar Victory for Kids vzw en vzw Kids. Vzw Kids biedt onderwijs en zorg aan kinderen, jongeren en volwassenen die doof of slechthorend zijn, een spraak- of taalstoornis hebben of autisme hebben. Victory for Kids zet zich in voor kansarme kinderen tussen 0 en 12 jaar.

Vakantiekampen

“De gift van 1.250 euro van BelOrta dient voor het financieren van de vakantiekampen deze zomer van de kinderen die verblijven in de opvangtehuizen De Sibbe in Mechelen, Ter Elst in Duffel en Kom-Aid in Anderlecht,” vertelt Marc Keulemans, voorzitter van Victory for Kids.

Victory for Kids is een organisatie die hulpbehoevende of kansarme kinderen uit de regio heel concreet ondersteunt. De financiële of materiële steun bestaat uit het vergoeden of aankopen van boekentasjes, lesmateriaal, kwalitatieve nieuwe kleding, fietsjes, educatief speelgoed, vakantiekampen, enzovoort.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio