©  rr

Rechter legt man alcoholverbod en contactverbod met ex op

Mechelen -

Een 46-jarige man uit Mechelen heeft van de strafrechter een alcoholverbod en contactverbod met zijn vrouw opgelegd gekregen. Dat gebeurde na een ernstig geval van partnergeweld in het centrum van de stad.

Armohn S. ging begin mei door het lint. De man had gedronken en kreeg een felle discussie met zijn vrouw. “Eén van de zonen zag hoe zijn vader zijn moeder begon te duwen en te slaan. De tienerzoon kwam tussen, maar even later ontstond er opnieuw hommeles en werd de vrouw opnieuw geslagen. In een andere kamer kreeg de vrouw weer klappen en verloor ze zelfs het bewustzijn”, zei openbaar aanklager Geert Noels.

S. werd over de feiten verhoord en gaf toe dat hij elke dag een halve liter wodka dronk. Het parket legde hem een contactverbod met de vrouw op, maar dat verbod legde de man naast zich neer. Hij kwam elke avond naar huis om er te overnachten. Sindsdien zit S. in de gevangenis. Het Openbaar Ministerie vroeg nu een voorwaardelijke straf. “Eén van de voorwaarden die ik graag zou opgelegd zien, is een totaal verbod op alcoholgebruik.”

Advocate Hanne Schoovaerts zei dat haar cliënt zijn vrouw die bewuste dag heeft geduwd. “Er waren wel al discussies geweest, maar het was de eerste keer dat het volledig uit de hand liep”, zei ze.

Uiteindelijk legde de rechter S. een voorwaardelijke straf op: naast een alcoholverbod mag hij ook geen contact meer zoeken met zijn vrouw. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio