Schepen Jef Pelgrims bezorgt Lizzy Goos en andere mantelzorgers een welverdiend cadeautje. 

Schepen Jef Pelgrims bezorgt Lizzy Goos en andere mantelzorgers een welverdiend cadeautje. © Bart Van den Langenbergh

Mantelzorgers in de bloemetjes gezet

Vosselaar -

Het lokaal bestuur van Vosselaar heeft 45 mantelzorgers uit Vosselaar in de kijker gezet. “Jullie inzet is letterlijk en figuurlijk levensbelangrijk”, zei Jef Pelgrims (N-VA), schepen van Senioren.

Op de Dag van de Mantelzorg nodigde de gemeente Vosselaar de mantelzorgers woensdag in verschillende tijdsblokken uit naar de foyer van het cultureel centrum Reynaert. 45 mantelzorgers gingen in op de oproep van de gemeente. Daar kregen ze een kopje koffie en een cadeau in de vorm van een potje met koekjesmix aangeboden.

Schepen Jef Pelgrims heeft elke mantelzorger bedankt voor zijn of haar inspanningen om ouderen en zieke personen in de watten te leggen. “Jullie inzet is absoluut onnoemelijk veel groter dan de koekjes en chocolaatjes die wij symbolisch overhandigen. Jullie maken het leven van uw naaste of medeburger een stukje zoeter. Dat is letterlijk en figuurlijk levensbelangrijk”, zei Jef Pelgrims. “In Vlaanderen alleen al wordt geschat dat jullie met zo’n 600.000 zijn. Allemaal mensen die niet opvallen, die ongelooflijk veel doen en in verhouding niet de waardering en het respect krijgen dat ze zo verdienen. Het is juist heel bijzonder dat jullie dit doen.”

Lizzy Goos was een van de mantelzorgers die ook op de afspraak was. “Ik ben al tien jaar mantelzorger, eerst voor mijn beide ouders en nu alleen nog voor mijn papa. Het is wel bijzonder zwaar”, vertelde ze. (bvdl) 

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio