©  Sven Dillen

Mechelaar (23) blijft moeder van zijn kind lastigvallen (en slaan)

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft 37 maanden effectieve celstraf gevorderd tegen een 23-jarige Mechelaar. Die bleef ondanks voorwaarden die de onderzoeksrechter hem had opgelegd contact zoeken met zijn ex en haar lastigvallen. Eén keer sloeg hij haar zelfs. De verdediging vroeg om hem nog een kans te geven en opnieuw voorwaarden op te leggen.

Theo Derkinderen

M.K. kwam in de loop van de maand oktober vrij uit de gevangenis. Nauwelijks enkele weken later begon hij onophoudelijk berichten te sturen naar zijn ex-vriendin, die ook de moeder van zijn kind is. “Uiteindelijk blokkeerde mevrouw hem op haar gsm, maar dat was voor de man geen signaal om op te houden. Hij begon haar moeder, vader tot zelfs opa en vrienden lastig te vallen”, zei openbaar aanklager Geert Noels.

“Mevrouw heeft meermaals gevraagd om haar en haar omgeving met rust te laten. Uiteindelijk werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besliste om hem onder strenge voorwaarden weer vrij te laten. Eén van die voorwaarden was om zijn ex niet meer te contacteren, maar daar heeft hij zich totaal niet aan gehouden. Hij veegde zijn voeten aan de voorwaarden die de onderzoeksrechter had opgelegd. Uiteindelijk kon hij nog een hele poos uit de handen van de politie blijven, maar begin februari kon hij thuis toch worden aangetroffen. Hij verstopte zich in een kruipruimte op de zolder. Sindsdien zit hij in de gevangenis.”

Uit auto gesleurd

M.K. stond niet alleen terecht voor het stalken van zijn ex-vriendin, maar ook voor het slaan van de vrouw. “Die bewuste dag in januari probeerde hij haar uit de auto te sleuren en deelde hij een slag met de vlakke hand uit”, zegt Noels. “Hem nu nog eens voorwaarden opleggen, lijkt mij geen optie meer. Ik vraag 37 maanden effectieve celstraf.”

Advocaat Bart Vanmarcke trachtte één en ander te nuanceren en vroeg een voorwaardelijke straf. “Het mag ook wel gezegd worden dat mevrouw hem op de dag van zijn vrijlating aan de gevangenis stond op te wachten en hem naar huis heeft gebracht”, zei de strafpleiter. “Zij kwam hem ook bezoeken en dat gaf misschien een fout signaal aan mijn cliënt. En hij heeft nu eenmaal een lage frustratiedrempel. In verband met de slagen die hij zou uitgedeeld hebben: na dat conflict stonden hij en mevrouw weer te knuffelen met elkaar en werd er zelfs gelachen.”

De uitspraak valt op 30 juni. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio