TC Brabo-voorzitter Dirk Campo en padel-verantwoordelijke Marc Verheyen openden de padelterreinen aan de Riemstraat samen met de schepenen Marian Van Alphen en Olivier Verhulst. Ook Dieter Aerts en Stin Cuypers van terreineigenaar Brabo Group kwamen de 35-jarige club feliciteren met de uitbreiding. Op de foto herken je ook topspeler Nic Seminck. 

TC Brabo-voorzitter Dirk Campo en padel-verantwoordelijke Marc Verheyen openden de padelterreinen aan de Riemstraat samen met de schepenen Marian Van Alphen en Olivier Verhulst. Ook Dieter Aerts en Stin Cuypers van terreineigenaar Brabo Group kwamen de 35-jarige club feliciteren met de uitbreiding. Op de foto herken je ook topspeler Nic Seminck. © jaa

TC Brabo trots op uitbreiding: “Enige padelvelden van Schilde”

Schilde -

Met enkele demonstratiewedstrijden door Vlaamse topspelers en een bescheiden receptie vierde TC Brabo de ingebruikneming van haar twee padel-speelvelden. “We zijn de enige plek in Schilde waar je deze populaire nieuwe sporttak kan beoefenen”, aldus een trotse voorzitter Dirk Campo.

Omdat sportschepen Pascale Gielen (N-VA) forfait moest geven, was het haar collega van Ruimtelijke Ordening Marianne Van Alphen (Open Vld) die symbolisch het eerste balletje over het net klopte aan de Riemstraat op een overigens diepblauwe ondergrond. Ook schepen van Financiën Olivier Verhulst (Open Vld) maakte deel uit van het gemeentelijk ‘team’ bij de officiële opening.

Die ruime delegatie is niet verwonderlijk. “De aanleg van padelterreinen is een dure aangelegenheid”, weet padel-verantwoordelijke bij Brabo Marc Verheyen. “We hebben hier toch 100.000 euro geïnvesteerd. Dat was alleen mogelijk door de voorbije jaren heel zuinig te zijn en de steun van de gemeente. Die heeft ons erg geholpen met een toelage van 12500 euro. Ook de inbreng van sponsor Eurodal uit Grobbendonk was essentieel.”

De steun van de gemeente kwam er ook door het afleveren van de omgevingsvergunning. Dat was niet zo evident want in 2019 had TC Brabo nog aangekeken tegen een weigering door de provincie na een klacht van een buur. “Op aangeven van onze architect Werner Braeckmans uit Schoten hebben we de wijze van inplanting herbekeken en bijgestuurd”, vertelt voorzitter Dirk Campo over de totstandkoming van dit project.

Schepen Marian Van Alphen slaat het eerste balletje op.

Schepen Marian Van Alphen slaat het eerste balletje op.

Tot 22 uur

De kooi met twee padelbanen staat bewust niet aan de rand van het clubdomein, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar mooi in het midden, ver van alle buren. “We hebben er één tennisterrein voor opgeofferd, maar het resultaat is voor iedereen beter nu”, zegt Campo. “We voorzien verder nog een groene buffer om alle visuele en geluidshinder voor de buren tot een minimum te beperken. Spelen mag ten laatste tot 22 uur. Dan schakelt ook de terreinverlichting automatisch uit. Met de grote meerderheid van onze buren onderhouden we gelukkig een prima relatie. De meesten zijn hier ook lid. Deze padelkooien zijn nu volledig vergund. Alle procedures zijn afgelopen.”

De traditie-tennisclub Brabo heeft nu ook een padelafdeling.

De traditie-tennisclub Brabo heeft nu ook een padelafdeling. © jaa

28,5 euro

De zevenhonderd leden van Tennisclub Brabo hoeven geen extra lidgeld te betalen om kennis te maken met de nieuwe van Zuid-Europa overgewaaide racketsport. Marc Verheyen: “Wie van buitenaf komt, betaalt het democratische bedrag van 30 euro voor één jaar, maar dan ben je meteen ook verzekerd. Daarbij komt voor zowel bestaande Brabo-leden als nieuwkomers natuurlijk nog wel de huurprijs van een terrein. Anderhalf uur padel spelen kan op TC Brabo voor 28 euro. Er zijn al honderd nieuwe leden op afgekomen en we hebben de ruimte voor nog honderdvijftig extra, schat ik zo.” (jaa )

Jan Auman

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio