Luc Janssens (rechts) toen feesten in een tent nog de regel was. 

Luc Janssens (rechts) toen feesten in een tent nog de regel was. © Marc Peeters

Groen licht voor festival Na fir Bolg

Vorselaar -

Organisator Luc Janssens heeft er naar eigen zeggen nooit aan getwijfeld, maar het festival Na Fir Bolg in Vorselaar heeft nu ook officieel groen licht gekregen van de diverse overheden. “Met onze toelating op zak beginnen we eerstdaags aan de concrete opbouw van het festivalterrein. Uiteraard strikt volgens de gangbare veiligheidsmaatregelen.”

“Als eerste middelgrote zomerfestival, hopelijk in een lange rij, beseffen we dat iedereen ons doen en laten goed in de gaten zal houden”, beseft Janssens. “Daarom interpreteren wij de veiligheidsvoorschriften nog strenger dan ze zijn voorgeschreven. De meest in het oog springende maatregel die we toepassen, is dat we op ons festivalterrein met een capaciteit van 30.000 bezoekers slechts 2.500 geluksvogels toelaten.”

De bezoekers van Na Fir Bolg 2021 hebben recht op een volwaardig festival, maar moeten enkele spelregels in het achterhoofd houden. “Meer dan ooit zijn er wachtrijen en looplijnen, aan de inkom, aan de drank- en eetstands en aan de toiletten. Wachten dient te gebeuren op anderhalve meter van elkaar, binnen aangeduide zones. Er is geen tent, alle optredens vinden plaats in openlucht. Voor het podium zijn er opnieuw enkele zones. Met stoelen, met stoelen en tafels en met statafels. Stewards houden mee een oogje in het zeil.”

Na Fir Bolg garandeert toch een aanstekelijk festival, met onder meer Bart Peeters, Soulsister, Raymond van het Groenewoud, Tourist LeMC en tal van andere artiesten op 2, 3 en 4 juli. De overgebleven tickets zijn schaars. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio