Oud-schepen René Francken. 

Oud-schepen René Francken. © RR

Oud-schepen Kalmthout René Francken (69) overleden

Kalmthout -

Voormalig schepen en CD&V-bestuurslid René Francken uit Nieuwmoer is afgelopen weekend thuis overleden na een korte strijd tegen kanker. Hij werd 69 jaar.

René Francken kwam tijdens de jaren negentig in de lokale politiek. Voordien was hij politieagent in Kalmthout, later baatte hij met zijn vrouw een pluimveebedrijf uit in Nieuwmoer. In 1994 nam hij voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd hij onmiddellijk verkozen. Drie jaar later werd hij ook schepen bevoegd voor onder meer Openbare werken, Mobiliteit, Bouwvergunningen en Landbouw.

Hij groeide op in Kijkuit in het centrum van Kalmthout, verhuisde als jonggehuwde naar Achterbroek en vestigde zich uiteindelijk in Nieuwmoer. Daardoor kende René de gemeente Kalmthout zeer goed. Hij stond ook mee aan de wieg van de gemeentelijke land- en tuinbouwraad Galant. Daarin werkte hij jaren mee aan een goede dialoog met de landbouwers uit de gemeente.

In januari 2016 zorgde hij zelf voor verjonging en vernieuwing in Nieuwmoer door zijn schepenzetel toe te vertrouwen aan CD&V-collega en dorpsgenoot Jan Oerlemans.

Zijn laatste jaren als gemeenteraadslid zetelde hij ook nog in de politieraad van de politiezone Grens. De gemeenteraad benoemde René Francken op 29 april 2019 tot ere-schepen. Hij wordt zaterdag 26 juni begraven in Nieuwmoer. evdwMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio