©  ISOPIX

Wat een deceptie: Elise Mertens na blitzstart op gras en tal van kansen onderuit tegen Amerikaans supertalent

Elise Mertens (WTA 16) is uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Eastbourne (565.530 dollar). Onze landgenote won de eerste set tegen Coco Gauff (WTA 23) met 6-0, maar dan ging het mis. De 17-jarige Amerikaanse boekte met 7-6 en 7-5 haar plek in de tweede ronde.

Vincent Van Genechten

Mertens ging als een bezetene van start op het Engelse gras. De Limburgse verloor amper tien puntjes en pakte de eerste set in amper 22 minuten. Ook in het begin van set twee moest Gauff, die pas haar tweede grastoernooi speelt, de wet van de sterkste ondergaan. Mertens liep 3-1 uit en mocht zowel bij 5-4 als bij 6-5 serveren voor de match.

De Amerikaanse tiener dwong echter een tiebreak af nadat Mertens twee dubbele fouten maakte en won die met 7-4. Onze landgenote liet het kopje echter niet hangen en liep in de derde set 4-2 uit. Opnieuw gaf Mertens de voorsprong echter weg, waarna Gauff overnam en met 7-5 won.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de tweede ronde wacht Gauff een wedstrijd tegen de Letse Anastasjia Sevastova (WTA-61). De pas 17-jarige Amerikaanse Gauff bereikte twee weken geleden op Roland-Garros nog de kwartfinales. Twee jaar geleden was ze de sensatie op Wimbledon, waar ze als piepjonge qualifier onder meer landgenote Venus Williams uitschakelde.

Mertens boekte in haar aanloop naar Wimbledon, dat maandag van start gaat, geen enkele zege op gras. In Birmingham werd ze vorige week in de eerste ronde uitgeschakeld door de Australische Ajla Tomljanovic (WTA-73).

Meer sportnieuws