Glenn De Rouck van Cuperus koffie neemt Bar Stark over 

Glenn De Rouck van Cuperus koffie neemt Bar Stark over © Patrick De Roo

Cuperus koffie neemt Bar Stark over

Deurne -

De koffie-en lunchbar Bar Stark in het Rivierenhof krijgt een tweede leven met dank aan Glenn De Rouck van Cuperus koffie. Cuperus heeft al een koffiebar op de Paardenmarkt, één op de Sint-Katelijnevest en ook nog eens een koffiebranderij in Deurne. “Maar Bar Stark wordt meer dan een koffiebar”, zegt Glenn.

Rebecca Van Remoortere

Bar Stark zit al een paar jaar als pop-up koffiebar in het Sterckshof in het Rivierenhof. Uitbaatster Dorien Masschelein kondigde onlangs veeleer toevallig haar vertrek aan bij haar goede vriend Glenn De Rouck. En dat zette hem aan het denken. “Dorien was met Bar Stark al een belangrijke klant van Cuperus. Met Cuperus hadden we voor de coronacrisis plannen gemaakt om onze koffiebranderij op de Gallifortlei in Deurne te verbouwen en ook daar een koffiebar in te openen, maar die plannen werden even op pauze gezet vanwege de onzekere tijden.”

Er werd ondertussen een nieuwe koffiebar geopend op de Paardenmarkt en onverwachts kon Cuperus de zaak op de Sint-Katelijnevest ook nog behouden, dankzij een nieuwe gunstige huurovereenkomst met de eigenaar van het pand. “Ze gooien in Antwerpen momenteel met de winkelpanden naar je hoofd. De eigenaar heeft ons een nieuw democratisch contract gegeven omdat hij leegstand wou vermijden.”

“Bar Stark heeft alles wat een zaak van Cuperus nodig heeft, dus konden we ook daar geen nee tegen zeggen. Het is een gezellige plek, met een grote tuin, waar mensen samenkomen met een oog voor de natuur. We behouden het concept en de ziel van Bar Stark. Het aanbod van koffie en thee wordt uitgebreid met onder meer filterkoffie”, aldus Glenn.

“Ook met de openingsuren gaan we extra large. We zijn zeven dagen op zeven open. Op weekdagen openen we vanaf 8.30u ’s morgens voor de eerste pendelaars of voor ouders die net hun kind afgezet hebben op school en nog een paar minuten voor zichzelf willen nemen met een koffietje. ’s Avonds blijven we open tot 19u op weekdagen. In het weekend openen we van 10u tot 20u, ook voor een aperitiefje ’s avonds dus. We sluiten niet uit dat we in de zomer ook nog op zoek gaan naar een gastmedewerker die een foodaanbod kan presenteren. Zelf gaan we dat niet doen.”

De verbouwplannen voor de koffiebranderij in Deurne zijn ondertussen nog heel even opgeborgen, maar die komen er in de toekomst wel degelijk aan. “We blijven er ondertussen zelf onze koffie van de lokale boer branden. Zowel Cuperus koffie van de allerbeste kwaliteit als koffie van Koffie De Vlijt, die nog altijd beter is dan koffie uit de winkelrekken, hoewel iets minder premium dan die van Cuperus. Door de twee verschillende soorten koffiebonen af te nemen van de boer, kan hij een grotere oogst verkopen.”

Bar Stark zal vanaf 1 juli Bar Stark by Cuperus heten.

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio