Kim Timmermans, die zelf werd getroffen door borstkanker, heeft met pinkcare.be een webshop met elegante lingerie voor lotgenoten opgezet. 

Kim Timmermans, die zelf werd getroffen door borstkanker, heeft met pinkcare.be een webshop met elegante lingerie voor lotgenoten opgezet. © Joris Herregods

Kim (41) begint webshop na borstkanker

Kontich -

Kim Timmermans (41) stond op de drempel van haar veertigste levensjaar toen ze de diagnose van borstkanker kreeg. Na de behandeling werd het een zoektocht om lingerie te vinden waar ze zich weer compleet en mooi in voelde. Daarom is ze nu begonnen met pinkcare.be, een webshop voor vrouwen tijdens en na borstkanker. “Protheselingerie kan ook vrouwelijk en elegant zijn.”

Door via Pink Care openhartig haar verhaal te delen, hoopt Kim andere vrouwen die in dezelfde situatie verkeren, een hart onder de riem te steken en aan hun verzuchtigingen tegemoet te komen. “Want de ziekte treft veel meer vrouwen dan je zou denken. Het is me pas tijdens mijn behandeling opgevallen dat ik echt geen buitenbeentje ben en dat ook jonge vrouwen niet gespaard blijven.”

Kim kreeg de diagnose in februari 2019. “Ik was nog fluitend naar het controleonderzoek vertrokken. Maar terwijl ik mij weer aankleedde, zag ik op het gezicht van de verpleegster dat er iets niet oké was. Vanaf dat moment was de strijd begonnen”, vertelt ze.

“Echt tijd om na te denken krijg je niet. Gelukkig maar misschien. Je moet nog zoveel regelen: de kinderen, school, werk, … En voor je het goed en wel beseft lig je in een ziekenhuisbed met nog maar één borst.”

“Het is nog maar het begin. Chemobehandelingen, bestralingen, misselijkheid, afscheid nemen van mijn haar, me sterk houden voor mijn man, kinderen, familie en vrienden, voor de spiegel staan en mij afvragen of ik ooit nog de vrouw zal zijn die ik was,...”

“Uitgedost met een pruik - oh wat haatte ik dat ding - twee getekende wenkbrauwen en een litteken waar ik zelf nog gewoon aan moest worden, ging ik wat onwennig naar een plaatselijke lingerieshop. Daar moest ik vaststellen dat het aanbod dat voor mij bedoeld was, wel heel klein en bovendien heel gewoontjes was. Al die andere elegante lingerie zien hangen, dat was ook heel confronterend.”

“Ik had werkelijk een gevoel van ‘Is dit het nu?’ Ik had toch graag iets gehad dat comfortabel, maar tegelijk ook elegant is. Lingerie die me weer compleet doet voelen, ook al ontbreekt er iets. Lingerie die me dat stukje vrouwelijkheid teruggeeft.”

Ze begon daarop het internet af te schuimen en kwam uit bij Coeur de Lys van de Franse ontwerpster Angélique de Rocquigny. Een lijn die nog niet in België verkrijgbaar was. “Het is het eerste merk met lingerie in biokatoen voor vrouwen met borstkanker. Het is niet alleen heel elegante lingerie, het biokatoen is ook superzacht. Want het dragen van een bh is vaak ongemakkelijk omdat hij je pijnlijke littekens raakt of je huid irriteert die door de chemo- en/of radiotherapie extra gevoelig is geworden.”

Omdat ze overtuigd is dat heel wat vrouwen dezelfde ervaring doormaken, bracht haar dat op het idee van een webshop. Pink Care is nu de enige op de Belgische en Nederlandse markt die Coeur de Lys verkoopt. “Iedere vrouw moet zich mooi kunnen voelen. Wie zich mooi voelt, voelt zich beter. Naast de collectie van Coeur de Lys zitten ook nog enkele modelletjes van het meer bekende Amoena in het aanbod. Dames kunnen heel eenvoudig een pakketje aanvragen om thuis in alle rust te passen”, geeft Kim aan.

Bart Roggeman

https://pinkcare.be