Fietsen in de Bruul mag binnenkort opnieuw zonder beperkingen. 

Fietsen in de Bruul mag binnenkort opnieuw zonder beperkingen. ©  Patrick Hattori

Fietsen mag vanaf 1 juli opnieuw permanent in Bruul

Mechelen -

Fietsen in de Bruul in Mechelen mag vanaf donderdag 1 juli opnieuw permanent. Op de Vismarkt blijft het verbod wel gelden. Dat heeft het stadsbestuur beslist.

Sven Van Haezendonck

Het schepencollege volgt de aanbevelingen van de stedelijke crisiscel. Die cel heeft de voorbije maanden de lijnen uitgezet voor de coronamaatregelen. Een van die maatregelen was dat je niet meer permanent mocht fietsen in de belangrijkste winkelstraat van de stad: aanvankelijk tijdens de autoluwe uren en sinds eind juni vorig jaar alleen nog tijdens zaterdagen en koopzondagen.

Daar komt een einde aan. Vanaf 1 juli zijn fietsers opnieuw altijd welkom. Tegelijk worden fietsers in de Bruul gesensibiliseerd om hun snelheid altijd aan te passen aan de omstandigheden van het moment. Op de Vismarkt en in de Nauwstraat blijft het wel verboden om te fietsen. Daar staan veel terrassen opgesteld.

LEES OOK: 65 Mechelse handelaars doen mee aan Zomerbraderie

Mondmasker bij drukte

Sinds maandag moet je geen mondmasker meer dragen in het centrum van Mechelen. Maar als je geen afstand van anderhalve meter kan respecteren, is het wel nog verplicht tijdens de zomerbraderie, op wekelijkse markten en tijdens de zomerkermis.

Om de normale werking van horecazaken niet te hinderen, blijven de sanitaire containers in het centrum nog staan tot eind deze zomer. Je kunt ze vinden in de Hallestraat (naast stadhuis), op de Haverwerf en in de Kruidtuin. Vanaf zaterdag staan er in de Bruul ook niet langer nadarhekken opgesteld die de looprichtingen bepalen.

LEES OOK: Mechelen zet licht op groen voor beperktere zomerkermis

MEER OVER Mobiliteit Mechelen