Vanaf donderdag vindt in de Mechelse binnenstad de Zomerbraderie plaats. 

Vanaf donderdag vindt in de Mechelse binnenstad de Zomerbraderie plaats. ©  Patrick Hattori

65 Mechelse handelaars doen mee aan Zomerbraderie: “Opnieuw genieten”

Mechelen -

Vlak voor het begin van de zomervakantie slaan 65 handelaars de handen in elkaar voor een Zomerbraderie. Vanaf donderdag 24 juni tot en met zaterdag 26 juni kan je volgens de organisatie koopjes scoren tegen voordelige braderieprijzen. Maar vooral: “Winkelen moet opnieuw synoniem staan met genieten”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Sven Van Haezendonck

Door corona konden de traditionele Herfst- en Lentebraderie niet doorgaan. Voor de Zomerbraderie werken de handelaars met kramen buiten. “Zulke dagen zijn niet alleen voor de klanten leuk, zo’n zomerbraderie schept een speciale sfeer waar wij ook als handelaars van genieten. Het is belangrijk dat we vanuit de middenstand het engagement tonen om opnieuw meer leven in de stad te brengen”, vertelt Milis.

Het stadsbestuur is hoopvol voor de zomermaanden. “Door de combinatie van de braderie, de solden, de betere coronacijfers en de versoepelde maatregelen, verwacht ik wel dat mensen opnieuw de stap durven te zetten om naar Mechelen af te zakken. Dat zien we ook aan de stijgende cijfers van de Shopping Shuttle”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

LEES OOK: Mechelen zet licht op groen voor beperktere zomerkermis

Volgende week, op donderdag 1 juli, beginnen ook de solden. Met de koopjesmaand voor de deur nemen op 4 juli 45 handelaars deel aan de maandelijkse koopzondag. De winkels zijn dan geopend van 13 tot 18u.

Mechelen MeeMaken organiseert ook een wedstrijd. Bij een aankoop krijgen bezoekers een postkaart. Daaruit is de letter M geknipt. Het is de bedoeling dat klanten met de postkaart als kader een foto nemen van hun ‘klein gelukske’ in Mechelen. Voor meer informatie moet je de sociale mediakanalen van @shoppeninmechelen in de gaten houden.

LEES OOK: Fietsen mag vanaf 1 juli opnieuw permanent in Bruul

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio