De camera’s bewijzen hun nut.  

De camera’s bewijzen hun nut.  © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Trajectcontroles in Kempen Noord-Oost beginnen vruchten af te werpen

Arendonk, Ravels, Retie -

De trajectcontroles die door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werden uitgevoerd op het grondgebied van de politiezone Kempen Noord-Oost, leverden tijdens de maand mei 2.050 pv’s op wegens overdreven snelheid.

Concreet liepen op het traject Wampenberg-Grens in Arendonk 697 bestuurders tegen de lamp. Op Bergen waren het er 316. In Ravels leverde de Steenweg Weelde 462 pv’s op, Vooreel nog eens 128. In Retie werden op de Geelsebaan 291 bestuurders betrapt en tenslotte op de Turnhoutsebaan, Provinciebaan reden 156 bestuurders te snel.

“Na een eerste daling van 10% in de maandelijkse cijfers van april, daalden de cijfers voor mei opnieuw met maar liefst 25%”, meldt de politiezone. “We kunnen dus stellen dat de gemiddelde snelheid effectief begint te dalen. Het aantal overtredingen ligt al zo’n 30% lager dan bij de inwerkingtreding van de trajectcontroles.”

Het aantal buitenlandse overtreders blijft vrij stabiel op ongeveer een derde. Door de internationale samenwerking krijgen ook deze overtreders een boete in de bus. (mph)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio