Hotel Golden Anchor was al maanden gesloten. 

Hotel Golden Anchor was al maanden gesloten. ©  Dirk Vertommen

Uitbaters Mechels hotel Golden Anchor zijn failliet

Mechelen -

De ondernemingsrechtbank heeft de uitbaters van het driesterrenhotel Golden Anchor in Mechelen failliet verklaard. De curator gaat niet op zoek naar een overnemer voor het hotel met 34 kamers en een restaurant. Het gebouw maakt geen deel uit van het faillissement.

Sven Van Haezendonck

Een Mechelse familie die het bekende hotel Gulden Anker sinds 1984 uitbaatte, verkocht het in 2015 aan Chinese investeerders. Zij hielden het gebouw in de Ridder Dessainlaan in handen, maar in 2018 lieten ze de uitbating over aan andere mensen. De nieuwe uitbaters veranderden de naam van het hotel aan de Leuvense Vaart in Golden Anchor. Sinds eind mei was het al gesloten. Na vier jaar leggen ze de boeken neer. Zij wensten niet te reageren.

De Mechelse afdeling van de Antwerpse ondernemingsrechtbank sprak op 14 juni het faillissement uit. “Volgens de zaakvoerder zijn de oorzaken voor het faillissement te zoeken bij corona en het gewijzigd parkeerbeleid van de stad. Gasten konden pas na 20u gratis parkeren en het hotel beschikt in feite niet over parking”, vertelt curator Gerry Verschuren.

In het gebouw aan de Ridder Dessainlaan was er al 37 jaar een hotel gevestigd. 

In het gebouw aan de Ridder Dessainlaan was er al 37 jaar een hotel gevestigd. ©  Dirk Vertommen

De advocaat handelt het faillissement af, maar hij gaat niet op zoek naar een overnemer. Daar zijn verschillende redenen voor. Een eerste is de maandelijkse bezettingsvergoeding van 15.300 euro. “In coronatijden is het niet evident om een nieuwe uitbater te vinden voor een hotel. Bovendien is het hotel aan een grondige opfrisbeurt toe”, legt de curator uit.

Wat er met het gebouw gebeurt, is nog niet duidelijk. Dat is nog altijd eigendom van de Chinese investeerders die het destijds kochten van de oprichters. “Het faillissement betreft zuiver de uitbating. Het gebouw werd gehuurd als gemeubeld hotel-restaurant”, zegt Gerry Verschuren.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio