©  Action Images via Reuters

WIMBLEDON. Bemelmans gaat vlot naar tweede kwalificatieronde, ook Minnen en Bonaventure winnen op gras

Bron: BELGA

Ruben Bemelmans (ATP 217) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede kwalificatieronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. De 33-jarige Limburger won na 1 uur en 8 minuten tennis van de Argentijn Renzo Olivo (ATP 192) met 6-2 en 7-5.

Normaal moest Bemelmans maandag zijn eerste partij afwerken, maar door de regen werd het volledige programma geannuleerd. Tegen Olivo kwam hij dinsdag enkel in de tweede set in de problemen, toen hij een 2-4 achterstand moest goedmaken. 

In de tweede kwalificatieronde treft Bemelmans de winnaar van het duel tussen de Australiër Christopher O’Connell (ATP 131) en de Slovaak Filip Horansky (ATP 181). Wie drie wedstrijden wint, mag naar de hoofdtabel. 

Het is voor Bemelmans zijn achtste optreden op het heilige gras. Zijn beste resultaat was de derde ronde in 2017. 

Bonaventure stoomt door naar tweede kwalificatieronde

Ysaline Bonaventure (WTA-128) mag zich opmaken voor de tweede kwalificatieronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. De Luikse, als 21e geplaatst, versloeg in haar eerste wedstrijd in amper 45 minuten de Amerikaanse Allie Kiick (WTA-212) met tweemaal 6-2.

De 26-jarige Bonaventure doet in Londen voor de vijfde keer mee aan de kwalificaties. Enkel in 2019 wist ze zich te kwalificeren. Toen sneuvelde ze uiteindelijk in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. In 2018 was de tweede kwalificatieronde het eindstation, in 2016 en 2015 verloor ze meteen.

In de tweede kwalificatieronde treft de linkshandige Bonaventure de Oekraïense Daria Snigur (WTA-204) of de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA-188). Zij werken later dinsdag hun eerste partij af.

 

 ©  BELGA

Zanevska kansloos onderuit in eerste kwalificatieronde

Maryna Zanevska (WTA-194) is er dinsdag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. De 27-jarige tennisster verloor in de eerste voorronde van twaalfde reekshoofd Wang Yafan (WTA-123). De Chinese haalde het na 1 uur en 14 minuten spelen met tweemaal 6-3.

Het was voor Zanevska, van Oekraïense origine, haar achtste deelname aan Wimbledon. In 2017 was ze rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, bij al haar andere deelnames sneuvelde ze in de kwalificaties.

Wie drie kwalificatierondes wint, mag naar de hoofdtabel van het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Elise Mertens (WTA-16) en Alison Van Uytvanck (WTA-57) zijn rechtstreeks geplaatst. Kirsten Flipkens (WTA-95) en David Goffin (ATP-15) gaven forfait met een enkelblessure.

Greet Minnen stoot door naar tweede kwalificatieronde

Greet Minnen (WTA-119) heeft zich dinsdag verzekerd van de tweede kwalificatieronde op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar. Het vijftiende reekshoofd versloeg in de eerste ronde de Japanse Kurimi Nara (WTA-171) met 6-3, 6-7(6/8) en 6-1. De wedstrijd duurde 2 uur en 18 minuten.

Het is pas de tweede keer dat Minnen zich probeert te kwalificeren voor Wimbledon. In 2019 sneuvelde ze in de laatste voorronde tegen de Amerikaanse Cori “Coco” Gauff. Op de drie andere grandslamtoernooien, het Australian Open, Roland-Garros en het US Open, bereikte Minnen wel al de hoofdtabel.

In de tweede kwalificatieronde wacht een duel met de Japanse Mayo Hibi (WTA-177) of de Amerikaanse Whitney Osuigwe (WTA-210). Zij werken later nog hun eerste wedstrijd af.

MEER OVER Wimbledon

Meer sportnieuws