De oude plaatsbenamingen van Massenhoven in beton zoals ze gestockeerd liggen in het gemeentemagazijn. 

De oude plaatsbenamingen van Massenhoven in beton zoals ze gestockeerd liggen in het gemeentemagazijn. ©  Kevin Verboven

Onzekerheid over terugplaatsing oude stenen plaatsnaam onder brug

Massenhoven -

De werkzaamheden aan de brug van Massenhoven zitten goed op schema. Op 28 juni heropent de brug op haar definitieve locatie. Maar of het oude plaatsnaambord ooit terugkeert, is nog onzeker. Volgens schepen van Patrimonium Rudy Willems (CD&V) is het erg brokkelig en broos.

Op 7 juni werd de nieuwe brug over het Albertkanaal naar haar definitieve positie geschoven. Nadat de brug op haar plaats was gezet, werkten de aannemers verder om de Liersebaan opnieuw op de brug aan te sluiten. Deze week wordt een asfalten toplaag aangebracht op de Liersebaan en ook de Zagerijstraat krijgt een nieuwe asfaltlaag vanaf de N14 tot onderaan de bocht.

Op maandag 28 juni gaan de nieuwe brug en de Liersebaan weer open voor het verkeer. Na een afsluiting van zo’n zes weken is er dan opnieuw een doorgang over het Albertkanaal in Massenhoven en moet het verkeer niet langer via Viersel omrijden. De jaagpaden en de carpoolparking moeten nog wel verder afgewerkt worden.

Zo werd Massenhoven voor de schippers aangeduid onder de oude kanaalbrug. 

Zo werd Massenhoven voor de schippers aangeduid onder de oude kanaalbrug. ©  kevin verboven

Op de gemeenteraad werd de vraag gesteld wanneer het oude plaatsnaambord dat vroeger onder de oude kanaalbrug hing en dat om nostalgische redenen voor de afbraak door de gemeente werd verwijderd, opnieuw onder de nieuwe brug wordt bevestigd. De brugduiven zijn al teruggekeerd, nu het plaatsnaambord nog. Maar volgens schepen van Patrimonium Rudy Willems (CD&V) is het nog lang niet zeker dat het oude plaatsnaambord daadwerkelijk terugkeert. “Die steen ligt in ons gemeentemagazijn gestockeerd, maar is heel broos. Ik vrees dat als we die opnieuw onder de brug gaan inmetselen, er een paar letters van Massenhoven gaan afbrokkelen. Of dat de steen gewoon in stukken breekt.”

Een andere optie is om het oud bord te integreren in de toekomstige rotonde voor de Kerkstraat-Liersebaan die ter hoogte van Burger King komt. Maar ook hierover bestaat nog geen zekerheid. 

kmaMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio