Tom Van Grieken. ©  Kris Van Exel

Facebook dreigt pagina Tom Van Grieken te verwijderen na steunbetuiging aan familie Jürgen Conings

Nadat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op zijn Facebookpagina een bericht had geplaatst waarin hij sterkte wenste aan de familie van Jürgen Conings, dreigt Facebook zijn pagina met meer dan een half miljoen volgers te verwijderen. “Er moet dringend paal en perk gesteld worden aan de willekeurige censuur door de multimediagiganten”, zegt Van Grieken in een reactie.

Bron: BELGA

Toen het lichaam van Jürgen Conings werd gevonden, schreef de Vlaams Belangvoorzitter “Veel sterkte aan zijn partner, kinderen, familie en vrienden” op zijn Facebookpagina. Van Grieken merkt op dat onder meer viroloog Marc Van Ranst hetzelfde op Twitter schreef. 

“Wanneer het betuigen van je medeleven aan de familie van een overledene ook al als haatspraak wordt gecatalogeerd, is er duidelijk heel wat mis met de willekeurige censuur door multimediagiganten zoals Facebook”, zo stelt Van Grieken. Vlaams Belang heeft eerder dit jaar een wetsvoorstel ingediend dat bepaalt dat sociale media enkel wat illegaal is mogen verwijderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER