Ivan Wong en Kenny Man zijn de nieuwe uitbaters van het Elzenhof. © Chris Van Rompaey

Brasserie Elzenhof heropent met Aziatische toets

Lier -

De bekende brasserie Elzenhof op de Grote Markt in Lier is na bijna anderhalf jaar weer open. De nieuwe uitbaters Kenny Man en Ivan Wong breiden er de Europese kaart uit met Aziatische gerechten.

Chris Van Rompaey

Kenny Man, geboren in Hong Kong en opgegroeid in Nederland, baat al negen jaar het Chinese restaurant Peking op de Grote Markt in Lier uit. “Ik woon ook al heel die tijd in Lier en vindt het zo’n mooie stad! Daarom vond ik de tijd rijp om hier een tweede horecazaak te openen. Na wat rondkijken heb ik mijn oog laten vallen op het Elzenhof. We hebben hier de voorbije maanden met man en macht gewerkt. Zo werd onder meer het sanitair vernieuwd en de muren kregen een ander kleurtje.”

Kenny Man baat brasserie Elzenhof samen uit met Ivan Wong, die van Maleisië afkomstig is. “Ik studeerde hotelschool in Brugge. Mijn ouders hadden een restaurant in het Nederlandse Sluis en zelf heb ik restaurants gerund in Brugge, Damme, Bredene en Oostende. Ik heb dus niets andere gekend dan de horeca.”

Thailand, Maleisië en Japan

“Ik ken de Europese keuken door en door en die blijft in brasserie Elzenhof het belangrijkst. Maar vanaf volgende maand zetten we ook Aziatische gerechten op de kaart. Dat zullen dan specialiteiten zijn uit vooral Thailand, Maleisië en Japan. We gaan wel doseren en dus niet alles tegelijkertijd aanbieden. Op die manier blijven we de klanten verrassen en kan de keuken de bestellingen vlot aan. In de keuken werken we trouwens met twee Belgische chefs”, benadrukt Ivan Wong.

Op de uitgebreidere menukaart is het dus nog wachten tot volgende maand, maar nu kun je bijvoorbeeld al wel de Thaise beefsalade of scampi met Thaise mangosaus bestellen. Wie het wat Vlaamser wil, kan onder meer paling ’t groen kiezen. Een specialiteit zijn de tapasplankjes.

Het fotohoekje. © Chris Van Rompaey

Om de zaak wat bekender te maken, krijgen klanten van restaurant Peking een naamkaartje van brasserie Elzenhof. Dat zorgt tot midden juli voor een gratis aperitief voor het hele gezelschap in het Elzenhof. En wie in het fotohoekje van het Elzenhof een selfie neemt en die op de sociale media publiceert, krijgt bij het volgende bezoek eveneens een gratis drankje.

Brasserie Elzenhof is dagelijks open vanaf 10u. Dinsdag gesloten. Info: www.facebook.com/ElzenhofLier1

MEER OVER Lier

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio