©  rr

Tot 6 jaar cel voor home invasion bij eigenaars van wokrestaurant in Zoersel

Zoersel, Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft zeven Oeigoeren veroordeeld tot celstraffen van vijf en zes jaar voor de brutale home invasion bij de uitbaters van het Chinese restaurant Wok Halle in Zoersel, in maart 2020. Bij die feiten werden de uitbaters en hun kinderen niet alleen bedreigd met vuurwapens, maar ook gekneveld. De daders maakten 4.00 euro buit bij de overval.

Joris van der Aa

De eigenaars van het Chinese restaurant aan de Eikenlaan in Zoersel werden in maart vorig jaar geconfronteerd gewapende inval. In hun woning, aanpalend aan het restaurant, werden de uitbaters en hun kinderen met wapens bedreigd en vastgebonden met plastic bandjes en plakband. De ouders werden apart opgesloten en kregen slagen.

De speurders van de federale gerechtelijke politie konden vrij snel verschillende verdachten opsporen. Een eerste man (25 uit Deurne) werd opgepakt en in zijn gsm vonden de speurders sporen die naar de andere verdachten leidden. Uiteindelijk konden zeven verdachten opgepakt worden, allemaal uit de Oeigoerse gemeenschap in België en Nederland.

In de gsm van een van de verdachten werd nog een beeld van een geknevelde Chinese vrouw aangetroffen. Onderzoek wees uit dat zij in haar appartement in de Gemeentestraat in Antwerpen overvallen was door drie mannen. Twee van hen waren ook bij de overval in Zoersel aanwezig. De openbare aanklaagster vorderde tegen de verschillende beklaagden straffen van vijf en zes jaar cel. De zeven beklaagden zij tussen de 25 ‘en 40 jaar oud. Ze legden gedeeltelijke bekentenissen af, maar minimaliseerden hun rol bij de overval. De rechtbank volgt het openbaar ministerie en legt de betrokken verdachten straffen van vijf tot zes jaar op.

LEES OOK: Tot zes jaar cel gevraagd voor home invasions in Antwerpen en ZoerselMEER OVER Meest gelezen

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio