© atv

Giant Vrenz Bleijenbergh vertrekt vandaag naar Amerika om NBA-droom te realiseren

Vrenz Bleijenbergh van Antwerp Giants stapt dinsdagmiddag (12 uur) op het vliegtuig richting Amerika. “Vlucht naar Washington en dan Miami. Daar ga ik eerst met een coach twee weken trainen en me voorbereiden op de work outs met NBA-ploegen. Er is interesse van maar liefst 16 NBA-teams , zegt de Belgian Lion enkele weken voor de NBA-draft (29 juli).

Patrick Ceulemans

De 20-jarige en 2m08 groot toptalent van Antwerp Giants is volgend seizoen meer dan waarschijnlijk niet meer in België aan de slag “Ik heb nog een contract bij de Giants, maar als de NBA niet lukt, ga ik waarschijnlijk bij een Europese topper aan de slag. Ik trainde de afgelopen weken nog mee de club waar ik sinds mijn vierde ben afgesloten. Coach Christophe Beghin en Randy Oveneke, fysical-trainer Koen Embrechts en sportief manager Guy Muya steunen mij in alles. Het voelt dan ook goed om naar de States te vertrekken,” aldus Vrenz Bleijenbergh.

Op 29 juli mogen de NBA-teams in de jaarlijkse draft in New York opnieuw kiezen uit een nieuwe lichting jonge talenten. Bleijenbergh hoopt in de komende weken enkele ploegen te overtuigen van zijn kwaliteiten. “Ik heb work-outs gepland met verschillende teams. Er is interesse van maar liefst 16 NBA-ploegen. Na mijn stage van veertien dagen zal ik bij een zestal clubs work-outs gaan afleggen. Ik bekijk met mijn agency wat de beste keuzes zijn. We beperken de keuzes omdat ik ook moet reizen naar verschillende Staten. Ik ga er echt alles aan doen om mijn NBA-droom in te vullen. Na de work-outs keer ik op 20 juli terug naar België. De draft op 29 juli is online, die zal ik thuis volgen. Ik ben overtuigd dat het gaat lukken,” aldus nog Vrenz Bleijenbergh. De Antwerpse shooting guard mag niet vertellen wie interesse heeft.

Volgens onze bronnen en de NBA-scouts die we de voorbije maanden opmerkten in de Lotto Arena zijn Milwaukee Bucks, Denver Nuggets, Boston Celtics en Memphis Grizzlies de topkandidaten om Bleijenbergh aan te trekken. Naast de 18-jarige Ajay Mitchell (NCAA, University of California, Santa Barbara) zou Vrenz Bleijenbergh het tweede Belgische toptalent zijn dat deze zomer de oversteek naar de States maakt. Niet in de NCAA maar wel in de NBA, de sterkste competitie ter wereld. Hij zou de eerste in België geboren basketter zijn die de NBA haalt. Didier MBenga (Dallas Mavericks, LA Lakers, Golden State Warriors en New Orleans Hornets) werd in Congo geboren en Axel Hervelle werd in 2005 gedraft door Denver Nuggets, maar verkoos een carrière in Europa bij onder meer Real Madrid.

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal