Kathie Corremans is er ‘kleir veur’. © Bart Roggeman

Nagelstyliste slaat met cadeaushop compleet andere weg in

Hemiksem -

In de Heuvelstraat in Hemiksem heeft Kathie Corremans (42) haar Urban Jungle concept store geopend, een gezellig winkeltje boordevol originele geschenkideeën. De door corona geplaagde nagelstyliste is duidelijk niet bij de pakken blijven zitten.

Gedurende tien jaar - eerst bij haar thuis, de jongste drie jaar in de Heuvelstraat - had Kathie zich vol overgave over de nagels van haar klanten gebogen om deze tot in de puntjes te verzorgen en te doen glanzen. Maar de tweede lockdown was er te veel aan. “Afspraken verzetten of annuleren, de mensen moeten teleurstellen, klanten die op het laatste moment afbelden,.. of zelfs gewoon wegbleven omdat ze bang waren”, zucht de gedreven onderneemster. “Als niet-medische contactberoepen zijn we ook écht geviseerd geweest. Terwijl niemand van mijn klanten besmet is geweest. Ik was het op de duur gewoon kotsbeu.”

In de Urban Jungle concept store vind je allerlei originele geschenkideeën. © bar

Nog tijdens de tweede lockdown nam ze daarom de beslissing een compleet andere weg in te slaan. “Ik ben zelf zot van planten - mijn huis staat er vol van - en droomde al langer van een winkeltje in urban jungle stijl. Het was nu of nooit. Ik besloot mijn droom na te jagen.”

Kleir

Om haar winkeltje vorm te geven, ging ze op zoek naar originele spullen en geschenkideeën, liefst van Antwerpse/Belgische makelij. Zoals de kaarsen van het Antwerpse Candles by Bell. Of de kledinglijn van Kleir. waaronder T-shirts en sweaters met daarop een quote in het Antwerpse dialect.

Leuke kaarsen van het Antwerpse Candles by Bell. © bar

Een andere blikvanger vormt het complete assortiment van Gimber, een heel populair gemberdrankje. “In sommige lokale supermarkten kan je de standaardfles kopen, maar exclusief voor Hemiksem heb ik het hele aanbod met grote en kleine flessen en de cadeauverpakking”, vertelt Kathie.

Eigen gin of vodka

Nog een andere origineel geschenkidee is ‘Festival in a Bottle’, waarmee je je eigen wijn, gin of vodka kunt creëren. “De flessen zijn gevuld met gedroogd fruit/kruiden. Daar kan je zelf wijn, vodka of gin bijvoegen en zo heb je je eigen drankje’, verduidelijkt Kathie.

Je eigen gin of vodka maken met Festival in a Bottle. © bar

In het aanbod zitten verder onder meer plantaardige verzorgingsproducten zoals handgels en zeepjes, handtassen, ludieke muur-/wenskaartenslogans en uiteraard plantjes zoals mini-monstera’s of de Chinese money plant. “Thuis ben ik volop bezig planten te stekken. Ik hoop deze op termijn ook in mijn winkeltje te kunnen aanbieden.” Binnenkort komt er ook nog een webshop.

Op zondag en maandag blijven de deuren gesloten, alle andere dagen is de Urban Jungle concept store geopend van 10 tot 18u.

De concept store bevindt zich in de Heuvelstraat. © bar

Bart Roggeman

Facebook Urban Jungle Shop
Instagram urbanjungle_shop
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners