© RR

IN BEELD. Eerste training bij Antwerp, waar is Lamkel Zé? Transfer Engels is rond

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is officieel begonnen voor Antwerp FC. Na de fysieke proeven en krachtmetingen gisteren, stond vandaag om 10u45 de eerste training op het programma. De beelden kan je hier bekijken.

yala, dige

Voor die eerste training tekenden 23 spelers present. Nieuwkomers Frey en ­Bataille trainen al meteen mee, Engels legt nog een deel van zijn medische tests af en sluit morgen pas aan.

De centrale verdediger slaagde voor de medische proeven en zette zijn kribbel onder een vijfjarig contract bij het stamnummer 1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook internationals Seck, Miyoshi, ­Beiranvand, Hongla, Mbenza en Bolingi ontbreken nog. Zij kregen een week extra vakantie, nadat ze na het vorige seizoen interlandverplichtingen hadden. Ook ­Ampomah zit nog in zijn thuisland Ghana vanwege familiale ­redenen.

Wel terug van weggeweest: ­Benson en Louis ­Verstraete. Het duo werd de voorbije maanden uit­geleend aan respectievelijk PEC Zwolle het ­gedegradeerde Waasland-­Beveren. Pius, die tijdelijk in Sint-Truiden zat, traint nog niet mee. Doelman De Wolf was er opvallend genoeg wél. Hij is eigendom van Eupen, dat (voorlopig) niet wil meewerken aan een definitieve transfer, en ligt nog maar tot 30 juni onder huurcontract. Hijzelf zou liefst op de Bosuil blijven.

Er verschenen ook heel wat youngsters op het trainingsveld: Zeno Van Den Bosch, Laurit Krasniqi, Japhet Muanza, Anthony Vilsaint, Abderahmane Soussi, Mathis Van Gils en Stijn Cloodts.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Waar is Lamkel Zé?

Nog opvallend: Didier Lamkel Zé arriveerde vanochtend wel op de Bosuil, maar trainde niet mee. Hij verstoorde zelfs de speech van de coach tijdens het ontbijt, maar de toon werd gisteren al gezet. Toen tekende hij in tegenstelling tot de voorbije twee seizoenen wel present voor de eerste werkdag, maar al even snel was hij weer riebedebie.

LEES OOK: Weer heibel met Lamkel Zé: Kameroener wil weg en lapt medische tests aan zijn laars

“Lamkel Zé vroeg om behandeld te worden voor een blessure. Alleen is het voor ons niet duidelijk waar hij behandeld moet worden”, gaf general manager Sven Jaecques dinsdagmiddag uitleg bij de afwezigheid van het enfant terrible. “Hij gaat nu thuis wat rusten, om misschien morgen niet geblesseerd te kunnen aansluiten.”

Een smoesje dus, net als in 2020 en 2019? “We gaan niet rond de pot draaien: het is iets dat de laatste jaren telkens bij het begin van de voorbereiding opstak, dat weet ondertussen iedereen. De groep en de positieve zaken zijn nu veel belangrijker, dan iemand die nog niet goed weet of hij wel of niet deel wil uitmaken van het geheel.”

 

 ©  BELGA

Oefenmatchen

Ondertussen liggen ook de eerste oefenduels in de voorbereiding vast. Zaterdag (12u, achter gesloten deuren) is STVV de eerste tegenstander. Op 3 juli is er een duel tegen Utrecht. Op de zomerstage (van 5 tot en met 10 juli in het Nederlandse Horst) wachten AEK Athene (6 juli) en FC Nordsjaelland (10 juli).

De training in beeld:

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

 

 ©  Dirk Kerstens

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws