Kinderen leven zich uit in de natuur. 

Kinderen leven zich uit in de natuur. © Leo De Nijn

Workshops: kinderen ontdekken de natuur in geuren en kleuren

Mechelen -

Tijdens het laatste weekend van juni worden in het provinciaal Vrijbroekpark natuurworkshops voor kinderen georganiseerd. De activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Voor kinderen die zich aangetrokken voelen tot de natuur, kan dit een boeiende belevenis worden als aanloop naar de zomervakantie. In de workshop ‘Ontdek natuur in geuren en kleuren’ leren ze eerst meer over inheemse vlinders. Daarna gaan ze aan de slag met geuren en kleuren. Zo maken ze wierook en nemen ze een verfrissend voetbad met rozenblaadjes en lavendel.  

De activiteit is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Grootouders zijn welkom bij kinderen jonger dan 7 jaar. Deelnemen kost 15 euro. Wie in het bezit is van een UiTPAS met kansentarief kan deelnemen voor 3 euro. De workshops vinden plaats op zaterdag 26 juni van 14-16u en zondag 27 juni van 10-12u en van 14-16u.

De komende maanden staan er nog meer nieuwe workshops op de affiche in het Vrijbroekpark.

Op 24-25 juli: Bloemenfeest – Juffertjes in ’t groen. 28-20 augustus: Tekenen in de natuur. Aan de slag met noteninkt. 25-26 september: Paddenstoelen en elfenhuisjes: 30-31 oktober: Herfstkracht om van te smullen. En op 27-28 november: Wat fluisteren de bomen en wie kan ze vertalen? (ldn)

Meer info en inschrijven: www.provincieantwerpen.be/Vrijbroekpark

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio