© rtv

Viertal schiet op auto aan jeugdcentrum Moevement

Lier -

Politie en parket hebben de voorbije week vier mannen opgepakt die betrokken waren bij een schietpartij op de parking van het jeugdcentrum Moevement, op de Aarschotsesteenweg in Lier. Er werd op een auto gevuurd, maar daarbij raakte gelukkig niemand gewond. De speurders zoeken nog uit wat de aanleiding van het schietincident is.

Theo Derkinderen

De feiten speelden zich in de nacht van 11 op 12 juni al af maar het gerecht wou aanvankelijk geen informatie over de zaak geven omdat men alles op alles zette om de daders te kunnen oppakken. En dat lukte de voorbije dagen dus.

Het schietincident deed zich voor de parking van jeugdcentrum Moevement op de Aarschotsesteenweg.  

Het schietincident deed zich voor de parking van jeugdcentrum Moevement op de Aarschotsesteenweg.  ©  Joren De Weerdt

Een taxi met vier inzittenden reed die bewuste nacht de parking van het Moevement, ook vlakbij het vaccinatiecentrum Pallieterland, op. “De vier personen in kwestie waren in het bezit van wapenstokken en een vuurwapen. Bij het zien van een bepaald voertuig zijn ze uitgestapt en gingen ze de confrontatie aan met de twee personen die in die wagen zaten. Het tweetal in de auto sloeg op de vlucht en op dat ogenblik vuurde één van de vier andere mannen richting het voertuig”, licht Magalie Derboven van de lokale politie Lier toe. Of de auto geraakt werd door één van de kogels is niet duidelijk. Op de parking aan het Moevement zouden wel enkele kogelhulzen zijn teruggevonden.

Zelf aangegeven

Bij het schietincident raakte niemand gewond maar politie en parket namen de feiten wel bijzonder ernstig en startten een grondig onderzoek. Onder meer beelden van bewakingscamera’s in de buurt werden bekeken. Het onderzoek resulteerde hetzelfde weekend nog in de arrestatie van twee broers uit Lier. Later werd nog een derde verdachte opgepakt. De man die het vuur had geopend op de wagen bleef een hele week spoorloos, maar gaf zich uiteindelijk afgelopen vrijdag zelf aan bij de politie. Het ging om een 25-jarige man uit Boom. Hij zou geen onbekende zijn voor het gerecht. De raadkamer bevestigde dinsdag de aanhouding van de kerel. Zijn advocaat wou na afloop van de raadkamer niet ingaan op de zaak. “Ik ga geen commentaar geven omdat het onderzoek nog in volle gang is”, reageerde advocaat Toon Brawers.

Drugs gevonden

De politie voerde de voorbije week ook huiszoekingen uit bij de betrokkenen en daarbij werd onder meer een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. “Het ging om een halve kilogram cannabis, 230 gram speed, enkele cannabisplanten, verboden wapens en cash geld. Zaken die in beslag werden genomen”, bevestigt Magalie Derboven.

Of de schietpartij op de Aarschotsesteenweg ook gelinkt is aan activiteiten in het drugsmilieu is voorlopig nog zeer onduidelijk. “Voorlopig is de aanleiding van het incident nog niet gekend. Het onderzoek hieromtrent loopt uiteraard verder.”

De vier verdachten zijn ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze worden beticht van moordpoging.MEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio