©  Isosport

REACTIES. Thomas Vermaelen “blij” dat hij nog eens 90 minuten speelde

Het duurde even alvorens de Rode Duivels de muur van Finland konden breken, maar uiteindelijk werd het toch een 0-2-overwinning en een negen op negen in de groepsfase. Het was dus een kwestie van geduld te hebben, klonk het na afloop.

Vincent Van Genechten

“Het is niet mijn taak om matchwinnaar te zijn”, lachte Thomas Vermaelen. “Maar het was een eigen doelpunt, toch? Ik ben wel blij want het was een moeilijke wedstrijd. Het tempo lag wat te laag en de Finnen plooeiden helemaal terug. Na de rust kwam er meer ruimte en moest er zoiets gebeuren om het te kunnen openbreken. Dit zijn echt de moeilijke matchen, waarbij de tegenpartij zo terugvalt. We moesten gewoon geduldig zijn. We zetten wel hoog druk, maar we vonden geen open ruimtes.”

“Wie we nu treffen? We zullen wel zien welk land uit de bus komt. We hebben de ambitie om zover mogelijk te geraken. De sterke teams komen we dan sowieso tegen. Ik speelde zelf een geconcentreerde match. Dit zijn lastige matchen voor verdedigers. Weinig te doen hebben en dan de focus houden om de counter eruit te halen. Ik ben blij dat ik nog eens 90 minuten kon spelen.”

“Het is fantastisch om mijn debuut te kunnen maken op een groot toernooi”, aldus Leandro Trossard. “Daar doe je het uiteindelijk voor als voetballen. Het was voor mij niet vanzelfsprekend om op die rechterwingback te spelen, maar ze hebben mij zoveel mogelijk proberen coachen met looplijnen en mijn defensieve taken. Ik denk dat het uiteindelijk vrij goed is verlopen. We wisten dat Finland genoeg had aan een punt. We moesten dus geduldig zijn en die dubbele muur proberen open te breken. Met onze kwaliteiten kunnen we op elk moment toeslaan. Dat vertrouwen hebben we wel.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws