©  BELGA

Anderlecht polst opnieuw naar Mbokani, Antwerp niet onder de indruk

Anderlecht zoekt niet één maar twee spitsen om Lukas Nmecha te vervangen. Opvallend: paars-wit heeft opnieuw gepolst naar de ­situatie van Dieumerci Mbokani (35). Die zit nog altijd in Congo, want bij Antwerp is de aanvaller einde contract. Hij praat ook nog met The Great Old over een nieuw contract en zal begin juli bij zijn terugkeer naar België ­beslissen over zijn toekomst.

Dat Anderlecht weer contact heeft opgenomen, is wel op­merkelijk. In mei was er al toe­nadering met de ex-spits, maar ­finaal vond Anderlecht dat de ­35-jarige Dieu niet meer bij het dynamische spel van Kompany paste. Alleen was Mbokani goed voor veertien goals en vijf assists afgelopen seizoen en speelde hij in de play-offs een dijk van een match tegen de Brusselaars. Of deze nieuwe informatieronde de deur weer openzet voor de ­transfervrije aanvaller, is af­wachten.

Antwerp: “Niet de eerste keer”

“Een timing zetten op Mbo is het domste wat je kan doen”, reageert general manager Sven Jaecques dinsdagmiddag. “We zijn aan het spreken met zijn entourage. Dat gebeurt respectvol, maar tot op vandaag is er geen akkoord. Ik zie dat ook niet morgen gebeuren.”

“Dat hij met Anderlecht en een andere topclub uit België praat? Da’s niet de eerste keer dat hij dat zegt. Het maakt weinig indruk, en Mbo heeft dat helemaal niet nodig om ons eventueel over de streep te trekken. Hij heeft genoeg getoond wat hij waard kan zijn voor ons.”

(jug, dvd, dige)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws