Grote stroompanne treft Mortsel, Berchem, Deurne en Borgerhout. © BELGA

Antwerpse gezinnen missen Rode Duivels door stroompanne

Mortsel, Berchem, Borgerhout, Deurne -

Voor duizenden gezinnen in Mortsel, Deurne, Berchem en Borgerhout zat het er niet in om voor televisie voor de Rode Duivels te supporteren. Een half uur voor de aftrap van de wedstrijd ontstond er een grote stroompanne.

Verschillende bewoners uit Mortsel, Berchem, Edegem en zelfs Boechout meldden rond half negen een korte stroomonderbreking. Bij de meesten ging de stroom meteen weer aan maar dit leek niet het geval te zijn voor grote delen van Mortsel, Berchem, Borgerhout en Deurne.

Vele gezinnen ten zuidoosten van de stad Antwerpen kwamen voor langere tijd zonder stroom. In een eerste reactie meldde Fluvius dat de technici meteen aan het werk gingen. De elektriciteit zou opnieuw tegen 23 uur moeten werken. Dit zijn alvast een paar duizend kijkers minder voor de voetbalwedstrijd België - Finland.

Aanvankelijk ging het om meer dan vijfduizend gezinnen. Maar de storing werd door Fluvius tegen de rust van de partij terug gebracht naar een vijfhonderdtal. Vooral de bewoners van de Heirbaan, Cantecroylaan, Krijgsbaan, Neerhoevelaan en IJzerenweglei in Mortsel moeten langer geduld oefenen. (fisp) 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio