Clare Pidgeon en drie van haar kinderen met Dotje, Patch en Dicky. 

Clare Pidgeon en drie van haar kinderen met Dotje, Patch en Dicky. © Erik Vandewalle

Prince krijgt hulp van hondentherapeut

Zandvliet -

Het verhaal van Anita Claessens, vrijwilligster bij de kleuters van basisschool De Brem, die gebeten werd door de hond Prince, beroerde heel wat lezers in het polderdorp. Clare Pidgeon, de eigenares van Prince, leeft mee met het slachtoffer, maar wil vermijden dat alle honden in een slecht daglicht worden gezet.

De hondeneigenaar is nog altijd onder de indruk van het incident. “Prince, een kruising tussen een beagle en een American bully, heeft Anita Claessens inderdaad gebeten. Dat vind ik heel erg”, begint ze haar verhaal. Omwille van een slecht afgesloten poortje konden vijf van de acht honden ontsnappen. Anita Claessens stond aan de voordeur van de basisschool, toen de vijf op haar afkwamen.

“Nog nooit heeft een van hen iemand aangevallen of gebeten”, vertelt Pidgeon. “We hebben zelf vijf kinderen en nemen dus geen risico met honden die agressief gedrag zouden vertonen. Toen ik de dame hoorde roepen, ben ik direct gaan helpen en heeft mijn dochter de honden naar binnen gebracht. Ik hielp Anita Claessens van haar fiets en ging met haar op de grond zitten in afwachting van de hulpdiensten. Daarna verwittigde ik haar man om hem te zeggen naar welk ziekenhuis ze was overgebracht.”

Hondentherapeut

“Prince heeft iets met wielen en zeker met draaiende wielen. Misschien daarom dat hij onmiddellijk de straat overstak naar Anita Claessens, die daar met haar fiets stond. Nog diezelfde dag maakten we een afspraak met een hondentherapeut, want Prince moet dat gedrag afleren.”

De familie schrok wel van de negatieve Facebookberichten, die zelfs de kinderen van Clare bedreigden. “Daarom gaan we ook klacht neerleggen bij de politie”, zegt Clare Pidgeon.

“De kleuters die getuigen waren van het incident werden onmiddellijk opgevangen en alle ouders werden op de hoogte gebracht van wat was gebeurd”, vertelt Sofie De Keyser, woordvoerder van het stedelijke onderwijs. “De leerkrachten gingen in communicatie met de kleuters. Als er nog ouders zijn met vragen of kleuters die nog onder de indruk zijn van wat gebeurde, staan de school en het clb klaar om te helpen.” Ze benadrukt ook dat de school nog nooit problemen heeft gehad met de buren. (evdw)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio