© ATV

PVDA verbolgen: “Enige partij die niet betrokken is, wordt weggehouden”

Brussel

De Vlaamse oppositiepartij PVDA is geweerd uit de onderzoekscommissie. “Dit is redelijk waanzinnig”, zegt Vlaams Parlementslid Jos D’Haese. “Dezelfde meerderheidspartijen die dit gedekt hebben gehouden, beslissen om de enige partij die níét betrokken is, weg te houden.”

“We mogen luisteren, maar niet stemmen. Dat terwijl wij als partij net enorm hard inzetten op industriële vervuiling, denk aan onder meer onze actie rond de loodvervuiling in Hoboken. Het is duidelijk dat men liever geen pottenkijkers heeft, en dat is een slecht begin. Dit lijkt een nieuw soort doofpot, waarin iedereen mag zetelen tenzij je niet betrokken bent bij het schandaal.”

Wilden Groen en Vooruit PVDA er wel bij? “Dat klopt”, aldus D’Haese. “We kijken hiervoor dan ook expliciet naar de meerderheidspartijen, die ons er koste wat het kost uit willen houden. Ze zeggen dat met ons erbij ze 27 in plaats van 15 leden moeten hebben. Maar een eenvoudige aanpassing van het reglement zou perfect toelaten dat er nog ‘toegevoegde leden’ bijkomen. Woensdag gaan we een wijziging voorstellen. Ondertussen gaan we de druk stevig opvoeren. Want dit kan niet.” 

(cm)

MEER OVER PFOS-vervuiling