Dat heet dan diep gaan: de leerlingen van de sportopleidingen leggen proeven af in onder meer fietsen, golfen, roeien en benchpress. 

Dat heet dan diep gaan: de leerlingen van de sportopleidingen leggen proeven af in onder meer fietsen, golfen, roeien en benchpress. © RR

Leerlingen beulen zich af in eigen Container Cup

Herentals -

Middelbare school Campus De Vesten in Herentals hield net als vorig jaar een eigen Cup, waarbij de straffe leerlingen van de sportopleiding het in individuele fysieke proeven tegen elkaar opnemen.

Hans Otten

De naam mag mogelijk verwarring scheppen, want de Campus De Vesten Cup heeft de mosterd inderdaad bij een populair televisieprogramma gehaald. Dat is niet studentenquiz Campus Cup met Otto-Jan Ham, maar wel de sportieve Container Cup. Net zoals die fysieke beproevingen tijdens de lockdown het gemis aan sportwedstrijden op tv moest opvangen, organiseerde Campus De Vesten van het GO!-onderwijs in Herentals vorig jaar een gelijkaardige cup om de leerlingen van de sportopleiding tijdens de scholensluiting gemotiveerd te houden.

Gaan tot aan het gaatje.

Gaan tot aan het gaatje. © RR

“We probeerden dat gemis aan sportlessen op te vangen door de leerlingen geregeld een sportieve uitdaging te geven die ze daarna zelf thuis konden uitproberen en eventueel hun zelfgemaakt filmpje hiervan te delen met anderen. Daarnaast was er een oproep om een Strava-account aan te maken om hun trainingen met elkaar te vergelijken”, legt leerkracht en triatleet Joppe Wuyts uit. Met de eigen versie van de Container Cup kwam daar een extra dimensie bij. Die bleek vorig jaar zo succesvol dat er dit jaar een extra editie van kwam.

De leerlingen tonen heel wat fysieke kracht.

De leerlingen tonen heel wat fysieke kracht. © RR

Vier dagen lang, met dinsdag de laatste dag, proberen leerlingen en enkele sportieve leerkrachten elkaar sportief af te troeven aan de monkeybars, in het karabijnschieten, het golfen en de fietsproef. Daarbij zetten enkele jongeren een fenomenale prestatie neer. Of wat te denken van de 111 monkeybars van Axel of de vijftig benchpresses van Sam en Katrien?

www.campusdevesten.be
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio