Dankzij Hanne Wauters en Ellen Hoofd kunnen de bewoners van Eyckerheyde met meerpersoonsgocarts rijden. 

Dankzij Hanne Wauters en Ellen Hoofd kunnen de bewoners van Eyckerheyde met meerpersoonsgocarts rijden. © Joris Herregods

Eyckerheyde feest dankzij opvoeders Hanne en Ellen: 5.000 euro ingezameld voor nieuwe projecten

Bornem -

Hanne Wauters en Ellen Hoofd, twee opvoeders van huize Eyckerheyde in Wintam, zorgden er maandag voor dat er kon gefeest worden door de bewoners.

Guy Delforge

De twee opvoeders namen eerder deel aan de winter dotochallenge 2021 en dat werd een succes. “Je kon die challenge stappen en je individueel laten sponsoren voor het goede doel”, zeggen de twee. “Voor ons was het snel duidelijk dat we dit voor Huize Eyckerheyde wilden doen. Eyckerheyde ligt ons immers na aan het hart. Wij werken samen in leefgroep 7 en maken zo deel uit van het fantastische team in de nieuwbouw.”

“Ons doel was samen vijfhonderd kilometer wandelen in drie maanden”, zeggen Ellen en Hanne, “maar we eindigden net iets verder. We stapten immers net geen tweeduizend kilometer. We deden veel kilometers samen, maar ook veel alleen of vergezeld door vrienden of familie.”

1.800 snoepzakken

Omdat ze zo veel mogelijk sponsorgeld wilden verzamelen, begonnen de dames ook snoepzakken te verkopen. “Veel mensen deden enthousiast mee en na twee maanden stond de teller op 1.800 snoepzakken.”

“We haalden meer dan 5.000 euro op en dat geld konden we besteden aan prachtige projecten”, zeggen Hanne en Ellen. “Zo gingen we naar zee en kochten we twee gocarts waarvan we één elektrisch lieten maken. Dat is ideaal voor de bewoners van de nieuwbouw, maar we vergaten ook onze andere bewoners niet. We schenken een groot deel van onze opbrengst aan ons team van ergotherapeuten zodat zij op maat van onze bewoners activiteiten kunnen organiseren.”

Tijdens het feest van maandag was er een optreden van een dj en van Micky Dreamer. Er waren ook ijsjes voor de bewoners.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio