Kontoer-coördinator Evi Vernaillen hangt de tweedehandskledij in de boetiek alvast goed. 

Kontoer-coördinator Evi Vernaillen hangt de tweedehandskledij in de boetiek alvast goed. © WOAD

Van Hoppers tot De Serre: welkom in Kontoer, een hip belevingscenter

Turnhout -

Volgende maand is Turnhout een nieuwe hotspot rijker. WEB verbouwde de voormalige supermarkt van Peeters-Govers in de Korte Gasthuisstraat tot Kontoer, een hip belevingscenter.

Wouter Adriaensen

WerkErvaringsBedrijven (WEB), dat op het industrieterrein onder meer De Kringwinkel en Het Eethuis doet draaien, gaf het vroegere warenhuis een compleet nieuwe look. Weg zijn de tl-lichten en de dubbele automatische deur. Metalen hekwerk scheidt de verschillende functies van de nieuwe Kontoer. “Onze medewerkers staan vaak ver van de arbeidsmarkt”, legt coördinator Evi Vernaillen uit. “Via een trapsysteem werken ze eerst aan hun basisvaardigheden in onze vestiging op het industrieterrein. Daarna worden hun taken complexer en krijgen ze steeds meer contact met de klanten. Kontoer is de laatste stap in dat traject.”

 

 © RR

1. Foodshop

WEB gaf Kontoer twee ingangen, één aan de zijkant voor wie de parking gebruikt en één aan de Korte Gasthuisstraat naast de vitrine van de foodshop. “Zo kunnen passanten direct binnen om dagverse bagels, wraps en ander lekkers te kopen. Verder verkopen we onder meer bewaargerechten in weckpotten uit Het Eethuis, geitenkaas van Polle uit Kasterlee en zelfgebakken koekjes.”

2. Tweedehandsboetiek

Het kledingassortiment van La Ganga steekt de Korte Gasthuisstraat over. “Hier bieden we vierhonderd vierkante meter tweedehandskleding aan, bijna dubbel zo veel als in La Ganga.”

3. Retoucheatelier

WEB bood al retouches aan op het industrieterrein. “Maar deze locatie maakt het handiger om even binnen te springen. Klanten kunnen iets kopen in onze boetiek en het meteen laten verstellen. Maar ook kleding uit andere winkels is hier natuurlijk welkom.”

4. Multifunctionele ruimte

“Dit wordt een levendig plekje met telkens iets nieuws”, aldus Evi. “We plaatsen er nu Hoppers, multi-inzetbare speeltuigen die werden ontwikkeld door het Turnhoutse Hop Up.”

5. De serre

De supermarkt van Peeters-Govers had één lang plat dak. WEB liet in het midden van het gebouw een lichtkoepel plaatsen. “Zo ontstond wat wij ‘De Serre’ noemen, de ideale ruimte om te relaxen en te telewerken.”

6. Bistro

Achteraan het gebouw opent zaterdag 10 juli, een weekje later dan de rest, een bistro met een honderdtal zitplaatsen. “Hier worden lunch, diner en snacks geserveerd. Op het menu staan klassiekers uit Het Eethuis maar ook gelakte ribbekes en de Kontoerburger.”

7. Terras

Een deel van de vroegere parking werd omgevormd tot een terras. Veertig personen kunnen er de hele dag genieten van de zon.

8. Parking

De parking, goed voor een veertigtal plaatsen in het centrum van Turnhout, is gratis voor wie meer dan 20 euro spendeert bij Kontoer. “Wie minder uitgeeft, betaalt 3 euro. En voor wie niks spendeert, kost de parking 5 euro.”

9. Geefpunt

Het voormalige magazijn van Peeters-Govers tenslotte werd omgevormd tot een geefpunt en sorteerruimte. “Hier mag alles binnengebracht worden wat de hand kan dragen”, besluit Evi.

Kontoer doet op zaterdag 3 juli om 10u de deuren open.

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio