De kleuters in de danszone. 

De kleuters in de danszone. © AF

Schot in de roos: ouderraad De Klimmuur trakteert leerlingen op bouncefestival

Meerhout -

De 133 leerlingen van Vrije Basisschool De Klimmuur sprongen maandag een gat in de lucht. Dat mag letterlijk genomen worden, want de ouderraad van de school uit Meerhout-Gestel trakteerde alle kleuters en kinderen uit de lagere school op een heus bouncefestival. De leerlingen sprongen en dansten in het rond en zelfs fikse regenbuien tijdens de eerste festivaluren konden de pret niet bederven.

Annelies Frederickx

Het grasterrein van het parochiecentrum van Meerhout-Gestel was maandag omgetoverd tot een echt festivalterrein. De kleuters en leerlingen van de lagere school konden er naar hartenlust zingen, dansen en springen zoals op een echt (kinder)festival. “Dat is toch gewoonweg fantastisch”, glundert directeur Rob Graumans. “Ik ben echt een fiere directeur, dat we in onze school kunnen rekenen op zo’n enthousiaste en gemotiveerde ouderraad. Om dit te realiseren waren immers veel helpende handen nodig. Dit is de prima afsluiter van toch wel een bijzonder jaar, want sinds 1 september is De Klimmuur een autonome school. Door de gekende omstandigheden konden we onze leerlingen geen schoolreis aanbieden, maar het bouncefestival is zonder twijfel een perfect alternatief.”

Fien en Manon glijden naar hartenlust.

Fien en Manon glijden naar hartenlust. © AF

Festivalgevoel

“De traditionele schoolreis was inderdaad opnieuw geannuleerd, maar wij wilden de kinderen toch een leuke dag bezorgen”, gaat Tinne Beyns van de ouderraad verder. “We zagen een oproep van The Big Bounce en vonden het meteen een schitterend idee. Normaal vindt het festival plaats op provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas, maar de organisatoren stelden hun materiaal nu ter beschikking van scholen. Ons bouncefestival is een schot in de roos. Om het echte festivalgevoel te krijgen, werken we met drank- en eetbonnetjes en de leerlingen hebben ook een heus festivalbandje om de pols. De kinderen kunnen zich uitleven op verschillende springkastelen, en er is ook een chillzone, lasershootzone en een danszone met echte dj. Voor de kleuters zijn er drie aparte springkastelen, opdat ze niet afgeschrikt worden door de grotere kinderen.

Nette en Fien ontspannen in de chillzone

Nette en Fien ontspannen in de chillzone © AF

De leerlingen, van groot tot klein, genoten naar hartenlust. “Ik vind het echt superleuk”, verklapt Tess D’Joos van het tweede leerjaar. “De Fightplace, waar je mag vechten met elkaar, doe ik het liefst. Het is wel een beetje eng in het begin, maar leuk eng. Ik ben wel blij, dat de regen na een tijdje gestopt is, want ik was vanmorgen zo nat dat ik bruine haren had in plaats van witte.”

Tess had bruine haren door de regen.

Tess had bruine haren door de regen. © AF

Ook Feline Mermans uit het vierde leerjaar liet de regen niet aan haar hart komen. “Toen het festival begon, regende het en dat vond ik echt niet erg. Ik vond het zelfs leuker wanneer het regende. Ik had gelukkig wel reservekleding bij. Het liefst speel ik op de Fightplace, omdat je daar eens goed kan vechten. Ik heb nog niet veel kunnen winnen, maar dat maakt niet uit.”

Feline en Sylvia voor de Fightplace.

Feline en Sylvia voor de Fightplace. © AF

Sef Adriaens van het eerste leerjaar was vooral te vinden in de danszone. “Ik vind dansen het leukst. Het is echt een goede dj. Natuurlijk ga ik ook op de springkastelen, maar tussendoor wil ik wel altijd even dansen.”

Sef danst en springt.

Sef danst en springt. © AF

Lisa Scheveneels zit graag met de neus in de boeken, maar voor dit bouncefestival maakte ze graag een uitzondering. “Ik doe heel graag taal, maar dit is toch leuker. Het is fijn om een groot feest te hebben, want zo is het toch nog een leuk schooljaar geworden.”

Juul, Robin en Chloë.

Juul, Robin en Chloë. © AF

Juul Weckx, Robin Mangelschots en Chloë Boussu sluiten over exact een week hun lagere schoolcarrière af en zij konden zich geen betere uitzwaai wensen. “Normaal gaan we in deze periode altijd op schoolreis naar een pretpark. We waren al in De Efteling en Toverland. Vorig jaar ging de schoolreis niet door en kregen we gewoon les. Nu is er gelukkig wel weer een leuke afsluiter van het schooljaar, al is dat springen toch ook wel heel vermoeiend.”

Even rusten kan geen kwaad.

Even rusten kan geen kwaad. © AF

Lowie Voet uit het eerste leerjaar genoot met volle teugen van het springen. “Ik vind de springkastelen het leukst en ik kan niet kiezen welke ik het plezantst vind. Ik wist dat er vandaag springkastelen zouden staan, maar dat het een echt festival zou worden, wist ik niet. Dit is echt een super leuke verrassing.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio