Auto smakt tegen geparkeerde vrachtwagen: chauffeur op slag dood

Mechelen -

Een 44-jarige man uit Mechelen is maandagmiddag om het leven gekomen toen hij met zijn auto onder een geparkeerde vrachtwagen reed op de Uilmolenweg. De chauffeur was wellicht op slag dood.

Theo Derkinderen

Het zware ongeval gebeurde maandag op de middag. Een bestuurder van een personenwagen week, enkele honderden meter voorbij het kruispunt met de Stuivenbergbaan, plots van zijn baanvak af en smakte achteraan in op een geparkeerde vrachtwagen. De klap was enorm. De wagen zat voor een groot deel klem onder de oplegger. Door de hevigheid van de aanrijding was de vrachtwagen zelfs een meter naar rechts verschoven.

De hulpdiensten rukten massaal uit, maar voor de bestuurder kwam alle hulp te laat. Om zeker te zijn dat er geen andere mensen meer in het voertuig zaten, voerde de brandweer nog een controle uit, maar heel snel kwam het bericht dat de 44-jarige Mechelaar alleen in zijn voertuig zat.

 

 ©  Dirk Vertommen

De politie sloot de Uilmolenweg af voor alle verkeer. Ter hoogte van de Stuivenbergbaan moest het verkeer dat richting Battel en Heffen reed, rechtsomkeer maken. Ook ter hoogte van de Stuivenbergvaart moest het verkeer dat richting Mechelen-Zuid reed, terugdraaien.

De politie onderzoekt de juiste omstandigheden van het ongeval en waarom de bestuurder plots afweek. In de loop van de namiddag werd de personenwagen van onder de oplegger getakeld. Ook de vrachtwagen zelf liep flink wat schade op door de aanrijding. Pas omstreeks 5 uur werd de rijbaan opnieuw opengesteld voor het verkeer. (tdk)

MEER OVER Hulpdiensten

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio