Pivolté voert de Bolero van Ravel uit. 

Pivolté voert de Bolero van Ravel uit. © Jan Brys

Dansschool Pivolté geeft 55 coronaproof minivoorstellingen

Brasschaat -

De jaarlijkse shows van de Brasschaatse dansschool Pivolté zien er dit jaar ietwat anders uit. De school organiseert in Sporthal Sportoase 55 korte voorstellingen met publiek in bubbels in vier.

De ouders van de leerlingen zijn het al jaren gewoon dat de school in mei een reeks grote shows in elkaar steken. Dit jaar vond directeur Werner Leysen het een morele verplichting om ondanks alle beperkingen toch ook iets te organiseren. 

“Het worden 55 minivoorstellingen, een heel huzarenstukje. Al onze leerlingen komen aan bod. Zij brengen elk een bubbel van vier mee. De voorstellingen duren telkens een kwartiertje. Tussenin wordt de zaal verlucht en worden de zitjes ontsmet. Op de parking zorgen we voor een circulatieplan en er zullen ook aparte in- en uitgangen aan de zaal zijn. De voorstellingen zijn gratis”, vertelt Leysen.

Pivolté is de hele coronaperiode door blijven werken. “Wij zijn echt een van de weinigen die lessen zijn blijven organiseren, hetzij digitaal, hetzij fysiek. Maar we merken bij onze oudere leerlingen toch ook heel wat psychische klachten. Velen gingen zelf op zoek naar hulp. Het thuiszitten heeft duidelijk zijn gevolgen gehad, ook op conditioneel vlak”, gaat Werner verder.

De voorbije jaren gaf Pivolté telkens een optreden tijdens de 11 juli-viering van de gemeente in het park. Dat zal dit jaar niet het geval zijn. “We geven op 11 juli een gratis optreden in openlucht op aan het Woonzorgcentrum Vesalius. We doen dat voor bewoners én bezoekers. De terrassen worden hiervoor opengezet.”

Op Klassiek in het Park op 15 augustus is Pivolté wel van de partij. De leerlingen zullen er een balletopvoering van Verdi’s Aïda brengen.

(jbr )Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio