©  Dirk Vertommen

Alcoholverslaafde maakt amok tegen buren en politie

Duffel -

Een 44-jarige man uit Duffel riskeert een voorwaardelijke straf omdat hij enkele malen door het lint is gegaan tegen zijn buren, maar ook tegen de politie. Volgens het parket en de verdediging was het alcoholgebruik van de Duffelaar de rode draad in het verhaal.

Theo Derkinderen

Het Openbaar Ministerie had maandag verschillende dossiers tegen Duffelaar P.A. gevoegd. Telkens ging het om agressie. Feiten die in december 2019 startten. “Die bewuste dag was meneer A. met zijn scooter aan het rondtoeren en de politie had hem ook al als een wildeman zien rijden. Luttele minuten later bedreigde hij zijn buurman en sloeg hem tegen het hoofd. De beklaagde wist dat het slachtoffer blind was aan één oog en zei dat hij tegen zijn enige werkende oog zou slaan en voegde de daad bij het woord”, zei openbaar aanklager Nele Van Looy. “De politie werd erbij gehaald, maar de man in kwestie gedroeg zich agressief en weerspannig en werd gearresteerd.”

Enkele maanden later was het opnieuw prijs in de woning van P.A. Deze keer kwam de politie langs omdat er een melding was van lawaaioverlast. Bij het zien van de inspecteurs dreigde hij ermee om een mes te gaan halen. Uiteindelijk moest de politie pepperspray gebruiken om hem te kunnen boeien.

In de zomer van vorig jaar schold P.A. dan weer zijn buren uit. De politie werd er opnieuw bijgehaald en deze keer kreeg een politieman een slag in het gezicht en bleef de man zich agressief opstellen in de politiecombi.

Buurman geslagen

De laatste feiten dateren ook van de zomer van vorig jaar. Toen gooide P.A. allerlei voorwerpen in de tuin van zijn buren en sloeg hij de voordeur van zijn buren stuk. De man liep ook naar zijn buurman en sloeg hem en zijn zus. De politie moest pepperspray gebruiken om de man te kunnen overmeesteren.

Het Openbaar Ministerie eiste een voorwaardelijke celstraf en wou vooral dat de alcoholverslaving van de Duffelaar zou aangepakt worden. De rechter houdt haar vonnis in beraad. (tdk)MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio