De jaarlijkse veulenveiling zal ook dit jaar gewoon doorgaan in augustus. Er komt nu zelfs nog een dressuurwedstrijd bij.

De jaarlijkse veulenveiling zal ook dit jaar gewoon doorgaan in augustus. Er komt nu zelfs nog een dressuurwedstrijd bij. ©  Jan Van der Perre

Ambitieuze jonge Antwerpenaar koopt hippisch complex De Kraal

Zandhoven -

Het team van ImmoFluisteraar verkocht onlangs in opdracht van de familie Theeuwes het gerenommeerd hippisch complex De Kraal aan de Schegel in Zandhoven aan Warren Blust (21). De ambitieuze Antwerpenaar gaat er de driesterrenjumping De Kraal International blijven organiseren en voegt er zelfs nog een dressuurwedstrijd aan toe.

Kristin Matthyssen

Dirk Van Ostaeyen, oprichter en bestuurder van ImmoFluisteraar, is onder meer gespecialiseerd in hippisch vastgoed. Zo verkocht hij al eens een complex in de Kempen aan Jennifer Gates, dochter van computergigant Bill Gates. Acht jaar geleden kreeg ImmoFluisteraar een eerste keer de opdracht het hippisch centrum De Kraal in Zandhoven te verkopen. Hij vond toen de nieuwe eigenaar letterlijk naast de deur, want buurman Victor Theeuwes kocht het complex. Samen met zijn broer Harrie organiseerde hij er sindsdien in augustus het concours De Kraal International, gekoppeld aan paardenveiling Stud 111.

Vorig jaar besliste Victor Theeuwes om De Kraal te verkopen. “Ik ben heel blij dat het openbaar karakter bewaard blijft en dat Warren Blust de stap heeft gezet”, zegt Dirk Van Ostaeyen.

Interesse uit Taiwan

Er was ook concrete interesse van een kapitaalkrachtige Taiwanese dame, die er haar private paardendroom in het hart van Europa wou verwezenlijken. “Maar dan weet je dat de deur op slot gaat en er geen wedstrijden of publiek van buitenaf meer mogelijk gaan zijn”, zegt Van Ostaeyen. “Het is positief dat deze mooie site in de openbare paardensport kan blijven. De sterk groeiende paardenwereld heeft nood aan meer wedstrijden. In Oost- en West-Vlaanderen heb je bijna geen openbare accomodatie meer voor wedstrijden. Terwijl ons land net een grote faam geniet in het buitenland voor zijn prachtige wedstrijden met dito omkadering.”

De Kraal aan de Schegel. 

De Kraal aan de Schegel. ©  kma

Springruiters als Eve Jobs (dochter van Steve Jobs), Jennifer Gates (dochter van Bill Gates), Jessica Springsteen (dochter van Bruce Springsteen) of Athina Onassis (kleindochter van Aristoteles Onassis) nemen graag deel aan internationale jumpings in ons land, omdat ze hier zonder bodyguard kunnen rondlopen en niet worden lastiggevallen. “De Kraal heeft met twee binnenpistes, een internationale wedstrijdpiste en 78 stallen alles om grote concoursen te organiseren. Bovendien ligt het domein in wat ik de gouden driehoek zou noemen”, zegt Van Ostaeyen.

Warren Blust is geen Brit of Amerikaan, maar een Antwerpenaar met ambitie, zo blijkt. Voor hem is het een droom die uitkomt. “Ik rij zelf van mijn tiende”, zegt Warren. “Nooit op topniveau, want vanaf het moment dat mijn paarden begonnen te presteren en ik een goed bod kreeg, had ik er nooit moeite mee om ze te verkopen. Ik fok elk jaar wat veulens. Het commerciële heeft er altijd ingezeten”, vertelt de student Rechten aan de Universiteit Antwerpen. “Ik zit in mijn tweede bachelor, maar ga dit academiejaar mijn examens laten schieten om alles op alles te zetten voor de opstart van mijn bedrijf. Het is de bedoeling later mijn studies nog af te maken.”

Blust droomde al langer van het organiseren van wedstrijden. “Maar geschikte accomodaties met voldoende ruimte zijn dun gezaaid in België. Het was na een wedstrijd in het Azelhof in Lier dat ik ineens op een scherm zag verschijnen dat De Kraal te koop stond. Een complex met een sterke reputatie. Ik ben dan beginnen cijferen en heb een businessplan opgemaakt. Mijn ouders hebben mee geïnvesteerd. Het is de bedoeling De Kraal nog meer open te trekken naar zowel profs als amateurs. Gewone paardenliefhebbers kunnen hier een pensionstal huren, maar ook profs die op zoek zijn naar een uitvalsbasis, bijvoorbeeld een gang met tien stallen. De laatste jaren was de stalling vooral privé hier.”

Warren Blust voor een box in De Kraal. 

Warren Blust voor een box in De Kraal. ©  ImmoFluisteraar

De familie Theeuwes - met al haar ervaring - gaat Warren Blust dit jaar nog mee begeleiden bij de organisatie van de driesterrenjumping De Kraal International. Ook de samenwerking met Victor en Harrie voor hun veulenveiling Stud 111 wordt verder gezet. De datum blijft dezelfde : van 18 tot 22 augustus 2021.

Interessant voor dressuurliefhebbers is dat Warren Blust ook een regionale en internationale dressuurwedstrijd gaal organiseren van 10 tot 14 augustus dit jaar. “Alle rubrieken, ook voor jeugd en pony’s”, zegt hij. “Ik beschouw het als een generale repetitie. Als het aanslaat, wil ik vaker dressuurwedstrijden organiseren. Het is de bedoeling zeker drie grote concoursen per jaar in De Kraal te houden.”

Warren Blust had vroeger zelf zijn paarden staan bij Patrick Spits in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. “Zandhoven is nieuw, maar ik heb de voorbije jaren zelf deelgenomen aan wedstrijden op De Kraal en merkte in mijn eerste gesprekken al dat de gemeente hier paardenminded is.”

De veulenveiling Stud 111 kan ook dit jaar weer doorgaan.  

De veulenveiling Stud 111 kan ook dit jaar weer doorgaan.  ©  Jan Van der Perre

Victor Theeuwes zal de nieuwe eigenaar nog mee een jaar begeleiden. 

Victor Theeuwes zal de nieuwe eigenaar nog mee een jaar begeleiden. ©  Jan Van der PerreMeer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio