Verpleegsters toasten met alcoholvrije bubbels. 

Verpleegsters toasten met alcoholvrije bubbels. © RR

Imeldaziekenhuis is COVID-vrij

Bonheiden -

Het Imeldaziekenhuis telt geen nieuwe coronapatiënten meer. De normale dienstverlening komt opnieuw op gang. “Dit betekent dat er geen reden is om andere behandelingen uit te stellen”, zegt algemeen directeur Bart Pardon.

Voor het eerst in meer dan zeven maanden is het Imeldaziekenhuis in Bonheiden coronavrij. “Een hele opluchting, het virus mag nu voorgoed wegblijven”, stelt algemeen directeur Bart Pardon.

Dat betekent dat de normale dienstverlening opnieuw wordt gegarandeerd. “Alleen op intensieve zorgen is het nog druk bevolkt, het gaat om precaire en herstellende patiënten. Sommigen liggen er al weken of maanden”, voegt hij toe.

De directeur zegt dat patiënten die medische zorg nodig hebben, geen reden meer hebben om zich niet in het ziekenhuis te laten verzorgen. “Soms stellen mensen hun bezoek zelf uit, toch voelen we nu al dat er een inhaalbeweging aan de gang is. In heel onze maatschappij is de vrees voor corona aan het wegebben.”

De directeur weet wel dat hij op zijn hoede moet blijven. “Daarom stimuleren we iedereen om zich zeker te laten vaccineren.”  (evb)

Algemeen directeur Bart Pardon reageert opgelucht

Algemeen directeur Bart Pardon reageert opgelucht © Erik Van Eycken

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio