Nicole Ertmer toont enkele van de keien die ze eerder voor Kei Blij maakte. 

Nicole Ertmer toont enkele van de keien die ze eerder voor Kei Blij maakte. © Filip Spoelders

Versierde keien voor Dag van de Mantelzorger

Edegem -

In Edegem gaat dinsdag ruim de aandacht naar de Dag van de Mantelzorger. Dat doet woonzorgcentrum Immaculata met de versierde stenen van het verbindende initiatief Kei Blij.

Filip Spoelders

Vorige week werden tweehonderd keien over Edegem verspreid. Die keien zijn versierd door Nicole Ertmer en enkele leden van Kei Blij. Sinds eind vorig jaar legt ze met dit initiatief keien in Edegem. Wie ze vindt, wordt gevraagd om een foto te posten in de Facebookgroep van Kei Blij en de stenen nadien weer ergens anders te leggen.

Nu werkt ze samen met Immaculata. “Immaculata nam contact met me op om samen met onze groep de mantelzorg in de kijker te zetten. Mensen die een kei vinden kunnen die ruilen voor een leuke attentie van Immaculata”, vertelt Nicole.

Radio Giga

Met de actie wil het woonzorgcentrum aandacht vragen voor de mantelzorgers. “Dinsdag staan we op de markt van Edegem waar de bezoekers hun steen mogen ruilen voor een zakje met koekjes en een bedankkaartje. We hopen zoveel mogelijk mensen te lokken want vanaf 9 uur gaan we radio maken op het Gemeenteplein. Tijdens Radio Giga zullen mantelzorgers over hun inzet komen praten. We noemen onze tijdelijke radio zo omdat we de mantelzorgers gigantisch dankbaar zijn”, vult Nathalie Jespers van Immaculata aan.

Wie dinsdag niet naar de markt kan gaan, mag zijn gevonden kei de rest van de week nog ruilen bij het woonzorgcentrum zelf. “Vrijdag houden we in onze tuin nog een wandelparcours met onze mantelzorgers en familie van de bewoners. Ook daar zullen we radio maken met Radio Giga. Van de twee momenten maken we één programma dat later zeker nog te beluisteren zal zijn voor onze bewoners of bezoekers.”

De 200 keien voor de Dag van de Mantelzorger.

De 200 keien voor de Dag van de Mantelzorger. © Kei Blij

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio