Nu ook laatste wapen van Jürgen Conings gevonden

In het Dilserbos is maandagmiddag de zoekactie afgerond nadat militairen het machinegeweer van Jürgen Conings terugvonden. De P90 werd zondag niet meteen aangetroffen in de buurt van het lichaam van de militair. Daarom vond er vandaag nog een zoekactie plaats in de onmiddellijke omgeving en intussen is het wapen wel gevonden.

Uit de lijkschouwing zou blijken dat Conings inderdaad zichzelf van het leven heeft beroofd, zo bevestigt een betrouwbare bron aan onze redactie. Hij heeft daarbij een FN Five-seveN-pistool gebruikt. Hij zou al minstens drie weken geleden overleden zijn.

Alle veiligheidsmaatregelen, die in Limburg van kracht waren sinds de vermissing van Jürgen Conings, zijn opgeheven, nadat zondag bekend was geraakt dat zijn stoffelijk overschot was aangetroffen in het Dilserbos (Dilsen-Stokkem), onderdeel van het Nationaal Park Hoge Kempen. Dat heeft de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters maandag bevestigd. “OCAD heeft mij zondagavond laten weten dat er geen imminente dreiging meer was. Daarom zijn ook alle maatregelen beëindigd,” aldus Lantmeeters.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

LEES OOK:

• Dood Jürgen Conings is begin van wildste complottheorieën: zelfs Joe Biden zat mee in samenzwering

• Vriendin van Jürgen Conings eerst nacht in cel opgesloten, dan kreeg ze te horen dat haar vriend dood was

• Gestopt met zoeken op 150 meter van vindplaats: klopjacht kostte 650.000 euro, jager struikelde over lichaam

MEER OVER Militair Jürgen Conings