Dominique met haar zoon Vincent in hun zaak Clatervis in het centrum van Hove. 

Dominique met haar zoon Vincent in hun zaak Clatervis in het centrum van Hove. © Filip Spoelders

Nieuwe generatie neemt vishandel Clatervis over

Hove -

De toekomst van vishandel Clatervis in het centrum van Hove is veilig gesteld. Zoon Vincent neemt de zaak over van zijn ouders Guy Claesen en Dominique Theerens. Hij maakt meteen ook werk van een nieuwe locatie.

Filip Spoelders

Viswinkel Clatervis aan de Kapelstraat bestaat sinds november 1994. Al die tijd zorgden Guy en Dominique ervoor dat hun klanten werden bediend met verse vis en zelfbereide gerechten. Nu vader Guy van zijn pensioen gaat genieten, krijgt moeder Dominique de volle steun van haar zoon Vincent.

“Vincent had eigenlijk nooit aangegeven dat hij de zaak wilde overnemen. We hadden ons er dus al bij neergelegd dat Clatervis na ons zou stoppen. We zijn uiteraard heel gelukkig met zijn beslissing”, reageert Dominique opgetogen.

Als jonge dertiger kiest Vincent voor een serieuze wending in zijn loopbaan. “Na school kwam ik met mijn zus steeds naar hier om achteraan in de zaak ons huiswerk te maken of om te spelen. Ik ben wel opgegroeid in de zaak, maar het was nooit mijn bedoeling om ze over te nemen. Ik zag vooral het zware werk dat mijn ouders leverden. Nu zie ik echter ook de positieve zaken aan zelfstandige te zijn. Na een zittende job in de energiesector wil ik weer bezig zijn en op mijn eigen benen staan. In augustus stap ik officieel in de zaak, maar mijn moeder blijft zeker nog op post.”

Vincent begint onmiddellijk met een grote uitdaging. “De huidige winkel en werkplaats zijn helemaal op. Na de zomer verhuizen we naar een nieuw gebouw op de hoek van de Kapelstraat en de Vincent Bavaisstraat waar nu nog café ’t Nief Hoekske is. Ook daar zullen we blijven inzetten op kwaliteit in een kleine toffe winkel. Het aanbod zal niet zeer sterk toenemen. Ik ga wel proberen zoveel mogelijk vis vanuit onze Noordzee aan te bieden zoals de pieterman. Daarnaast blijven zelfbereide gerechten zoals slaatjes of paella en onze traiteurdienst gewoon doorlopen.”

De nieuwe zaakvoerder gaat boven de winkel wonen. “Boven de zaak kunnen wonen, spreekt me echt enorm aan. Ik kijk ernaar uit om te kunnen beginnen. Ondertussen volg ik alvast avondschool op de PIVA. Tijdens mijn kinder- en jeugdjaren heb ik mijn ouders geregeld geholpen, zodat ik al wel wat kneepjes van het vak ken. Zo leerde ik bijvoorbeeld op mijn zesde al garnaalkroketten maken. Maar nieuwe tips zijn zeker nog welkom.”

MEER OVER Ondernemen

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio